Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Νέα μέθοδος-ελπίδα στη μάχη κατά του καρκίνου: Γρήγορη και ασφαλής διάγνωση με... σοκολάτα

Νέα μέθοδος-ελπίδα στη μάχη κατά του καρκίνου: Γρήγορη και ασφαλής διάγνωση με... σοκολάταΑνάσα ελπίδας και ανακούφισης δίνει σε πάρα πολλούς καρκινοπαθείς μια νέα μέθοδος Βρετανών επιστημόνων για γρήγορη και ασφαλή διάγνωση
Οι ειδικοί «φωτογραφίζουν» τους όγκους με μαγνητική τομογραφία, αφού πρώτα χορηγήσουν στους ασθενείς λίγη… σοκολάτα ή λίγο αναψυκτικό
Η μέθοδος στηρίζεται στην ιδιότητα των όγκων να απορροφούν....
περισσότερη γλυκόζη, γεγονός που τους καθιστά ανιχνεύσιμους.

Σε 18 μήνες από σήμερα θα μπορούν οι καρκινοπαθείς -ακόμα και οι έγκυες και τα παιδιά- να παρακολουθούν την κατάσταση των όγκων τους ακόμα και σε καθημερινή βάση, για να διαπιστώνουν εάν ανταποκρίνονται στη θεραπεία στην οποία έχουν υποβληθεί.

Επιστήμονες του Κέντρου Προηγμένης Βιοϊατρικής Απεικόνισης (CABI) του University College του Λονδίνου (UCL) εκμεταλλεύθηκαν την ιδιότητα που έχουν τα καρκινικά κύτταρα -σε αντίθεση με τους υγιείς ιστούς- να απορροφούν μεγάλη ποσότητα γλυκόζης προκειμένου να τροφοδοτήσουν την ταχεία ανάπτυξή τους. Κάνοντας μια απλή προσαρμογή στον μαγνητικό τομογράφο, έτσι ώστε να αναζητά την πρόσληψη γλυκόζης, διαπίστωσαν σε πειραματόζωα ότι έπειτα από κατανάλωση ζάχαρης οι καρκινικοί όγκοι στο έντερο εμφανίζονται πολύ λαμπεροί στην τομογραφία.

Ο επικεφαλής ερευνητής δρ Μαρκ Λίθγκο δήλωσε ενθουσιασμένος:  Η μέθοδος «είναι πολλά υποσχόμενη. Μπορείς να δεις την απορρόφηση της γλυκόζης στην περιοχή γύρω από τον όγκο», και εξομολογήθηκε ότι πριν από έναν χρόνο «δεν πίστευε ότι είναι εφικτή η προσαρμογή του μαγνητικού τομογράφου, έτσι ώστε να ανιχνεύει τη γλυκόζη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"