Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Αίγυπτος: Παραίτηση 4 υπουργών-Διορία 48ωρών στην κυβέρνηση από τον στρατό.

Οι μεγάλες διαδηλώσεις γίνονται με αίτημα την παραίτηση του ισλαμιστή προέδρου, Μοχάμεντ Μόρσι. 
Ο αιγυπτιακός στρατός προειδοποίησε ότι θα επέμβει αν δεν ικανοποιηθούν οι διεκδικήσεις του λαού εντός των προσεχών 48 ωρών.
Τέσσερις υπουργοί της κυβέρνησης της Αιγύπτου υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους μετά τις μεγάλες διαδηλώσεις με αίτημα....
την παραίτηση του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι, οι οποίες σημαδεύτηκαν από αιματηρά επεισόδια. 
Ο πρωθυπουργός, Χισάμ Καντίλ, συναντάται με τους υπουργούς Τουρισμού, Χισάμ Ζαάζου, Επικοινωνιών και Πληροφορικής, Άτεμ Χέλμι, Κρατικών και Κοινοβουλευτικών Υποθέσεων, Χάτεμ Μπαγκάτο και Περιβάλλοντος, Χάλεντ Άμπντελ-Άαλ και για να συζητήσουν την απόφασή τους αυτή, σύμφωνα με συγκλίνουσες πηγές.
Νωρίτερα, μια κυβερνητική πηγή η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί είχε αποκαλύψει την εξέλιξη αυτή.
«Τέσσερις υπουργοί υπέβαλαν τις παραιτήσεις τους σήμερα», είπε η πηγή αυτή, χωρίς να εξηγήσει γιατί, ωστόσο νωρίτερα το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Αιγύπτου MENA μετέδωσε ότι προέβησαν σε αυτή την κίνηση σε έκφραση συμπάθειας προς τους διαδηλωτές.
Διορία 48 ωρών
Χιλιάδες διαδηλωτές ζητωκραύγασαν και τραγούδησαν τον εθνικό ύμνο της Αιγύπτου σήμερα, όταν τουλάχιστον πέντε ελικόπτερα του στρατού πέταξαν σε χαμηλό ύψος πάνω από το Κάιρο, ανεμίζοντας τη σημαία της Αιγύπτου.
Οι διαδηλωτές στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ του Καΐρου και έξω από το προεδρικό μέγαρο χαιρέτισαν με αυτό τον τρόπο την ανακοίνωση του στρατού, ο οποίος έδωσε διορία 48 ωρών στους πολιτικούς για να άρουν το πολιτικό αδιέξοδο στη χώρα. Σύμφωνα με πολλούς από τους διαδηλωτές η ανακοίνωση του στρατού ουσιαστικά σηματοδοτεί την ανατροπή του ισλαμιστή προέδρου Μοχάμεντ Μόρσι.
«Είναι μια σπουδαία δήλωση», είπε ο Σάγεντ, ένας 40χρονος επιχειρηματίας, μιλώντας στην πλατεία Ταχρίρ. «Ο Μόρσι θα έχει φύγει σε δυο ημέρες», πρόσθεσε ο ίδιος.
Παράλληλα το υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ απέφυγε να κάνει οποιαδήποτε υπόθεση σχετικά με το τι μπορεί να συμβεί στην Αίγυπτο τις επόμενες 48 ώρες, και πρόσθεσε ότι ακόμη «μελετά» την ανακοίνωση του επιτελείου των ένοπλων δυνάμεων.
«Είμαστε στην διαδικασία της εξέτασης της ανακοίνωσης. Δεν είμαστε εντελώς βέβαιοι τι πρόκειται να συμβεί τις επόμενες 48 ώρες, κι έτσι δεν θα ήθελα να κάνω καμιά υπόθεση», είπε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζορτζ Λιτλ.
«Θα έλεγα πάντως ότι υποστηρίζουμε –όπως έχει πει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα– την διαδικασία μετάβασης της Αιγύπτου στην δημοκρατία και αυτή η διαδικασία προϋποθέτει συμβιβασμούς από όλους. Ελπίζουμε ότι όλοι οι Αιγύπτιοι θα βρουν έναν τρόπο να εργαστούν ειρηνικά για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα».
Την ίδια ώρα η κύρια σουνιτική αρχή, το θεολογικό πανεπιστήμιο Αλ Άζχαρ του Καΐρου, εξέφρασε σήμερα ανησυχία για την παρουσία ενόπλων στις «ειρηνικές» διαδηλώσεις που συγκλονίζουν την χώρα με αίτημα την παραίτηση του Μόρσι.
"Το Αλ Άζχαρ παρακολουθεί με βαθιά ανησυχία αυτό που συμβαίνει, ιδιαίτερα τις πληροφορίες για τα θύματα και την σύλληψη ανθρώπων που διακινούσαν όπλα, οι οποίοι φαίνεται ότι διείσδυσαν στις ειρηνικές διαδηλώσεις», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Αλ Άζχαρ, στην οποία εκφράζει φόβους για ένα «νέο λουτρό αίματος».
Πηγή: AMΠE

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"