Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Σάββατο, 6 Ιουλίου 2013

Καψής: Η νέα ΕΡΤ θα ανοίξει τα επόμενα 24ωρα

Καψής: Η νέα ΕΡΤ θα ανοίξει τα επόμενα 24ωρα Μέσα στα επόμενα 24ωρα θα ανοίξει η δημόσια ραδιοτηλεόραση, δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, ακόμη κι αν χρειαστεί οι πρώτες εκπομπές να γίνουν εκτός του Ραδιομεγάρου της Αγίας Παρασκευής, ενώ δήλωσε ότι θα είναι στα πρότυπα του BBC.


Ο υφυπουργός δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του Mega, τόνισε ότι....
δεν τίθεται θέμα επέμβασης της αστυνομίας για να εκκενωθεί το κτίριο της ΕΡΤ στη λεωφόρο Μεσογείων.  
Ανέφερε ότι το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί νέα συνάντηση με τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ και παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα είναι το καθεστώς των τρίμηνων συμβάσεων για το μεσοδιάστημα μέχρι τη λειτουργία του νέου φορέα.  
Σε ερώτηση του δημοσιογράφου αν πιστεύει πως ότι γινόταν στην ΕΡΤ τόσα χρόνια ήταν συνάρτηση του νόμου που δεν υπήρχε, ο υφυπουργός απάντησε:

Καψής: Η νέα ΕΡΤ θα ανοίξει τα επόμενα 24ωρα
«Ήταν συνάρτηση της δυνατότητας του υπουργού να παρέμβει. Η κακοδαιμονία της ΕΡΤ δεν είναι μία, είναι πολλές. Είναι οι κομματικές παρεμβάσεις, είναι η αίσθηση της αναξιοκρατίας που δημιουργείται. Όταν υπάρχει η αίσθηση της αναξιοκρατίας και της αδικίας, δημιουργούνται διάφορα κυκλώματα, και το κυριότερο κύκλωμα που είχε δημιουργηθεί ήταν το συνδικαλιστικό, το οποίο την έκλεινε και την απαξίωνε.
Σε μερικά σημεία ανταποκρινόταν στην αποστολή της η ΕΡΤ, είχε μερικές πολύ καλές εκπομπές, είχε αξιολογότατους εργαζόμενους και υπήρχε και ένα σύστημα το οποίο μπλόκαρε τη δημιουργικότητα και μερικές φορές όταν υπήρχαν συγκρούσεις συνδικαλιστικές, φτάναμε σε καταστάσεις παράλογες».

Συνεχίζοντας είπε ότι πρώτος στόχος είναι να αποκοπεί η λειτουργία της ΕΡΤ από τα πολιτικά κόμματα.

«Αν δεν μπορεί να σε απολύσει ο υπουργός με ένα τηλεφώνημα, τότε θα έχεις το θάρρος να του πεις "κοιτά τη δουλειά σου". Όπως έγινε με το BBC, που ο πρόεδρος του καναλιού είπε στη Θάτσερ να κοιτάζει τη δουλειά της. Κι αυτό κάποια στιγμή πρέπει να γίνει. Η ΕΡΤ θα γίνει ισχυρή όταν θα αποκτήσει σχέση με τους πολίτες».
Μενουδάκος: Υποκειμενικό ο ορισμός του χρόνου για την επαναλειτουργία της ΕΡΤ
Ως υποκειμενικό χαρακτήρισε τον ορισμό του διαστήματος που θεωρεί εύλογο για την επαναλειτουργία του προγράμματος της ΕΡΤ ο Κωνσταντίνος Μενουδάκος, o οποίος προήδευε του Συμβουλίου της Επικρατείας, όταν ελήφθη η προσωρινή διαταγή.

Όπως σημείωσε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το θέμα αυτό είναι υποκειμενικό, και πρέπει να συζητηθεί τόσο με την ΠΟΣΠΕΡΤ όσο και με το αρμόδιο υπουργείο.

«Η εφαρμογή έχει κάποια τεχνική πλευρά, αφενός χρειάζεται το αναγκαίο προσωπικό, αφετέρου κάποιες τεχνικές ενέργειες για να ενεργοποιηθούν οι συχνότητες», ανέφερε.

Σε ερώτηση εάν υπάρχει ευθύνη σε αυτούς που δεν έχουν εφαρμόσει την απόφαση είπε ότι δεν μπορεί να απαντήσει για δεοντολογικούς λόγους.

Ανέφερε ότι με αυτήν την γνωμάτευση το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν επανέφερε την ΕΡΤ, αλλά ανέστειλε την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου όσο αφορά τη διακοπή προγράμματος και τις ανενεργές συχνότητες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"