Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013

Εκλογές εντός του 2013 εκτιμά ο Π. Σκουρλέτης

Σκουρλέτης: Ανακύκλωση μνημονιακών προσώπων Εκλογές που θα σημάνουν πτώση της κυβέρνησης υπό τον Σαμαρά προβλέπει μέσα στο 2013 ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης και αναφορικά με τη νέα δικομματική κυβέρνηση σχολιάζει ότι πρόκειται για τον “επίλογο του δικομματικού πολιτικού συστήματος”.
Σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και συγκεκριμένα σε ερώτηση για την απουσία λαϊκών κινητοποιήσεων, σχολιάζει ότι η ένταση με την οποία εκδηλώνονται κάθε φορά οι κοινωνικοί αγώνες σχετίζεται με....
την αίσθηση που έχει ο κόσμος ότι το διακύβευμα σε κάθε συγκυρία δεν είναι αυτό που θα μπορούσε να τον συνεγείρει και αναφέρεται στις κινητοποιήσεις κατά της κυβέρνησης Παπανδρέου αλλά και στο κίνημα των Αγανακτισμένων.
Θεωρώ ότι είμαστε πολύ κοντά στη στιγμή που θα δούμε τη δυναμική της δημοκρατικής ανατροπής της κυβέρνησης Σαμαρά, και το πιο πιθανό είναι να τη δούμε μέσα στο 2013”, υπογράμμισε ο Π. Σκουρλέτης.
Με αφορμή την επίσκεψη της τρόικας εκτίμησε ότι θα έρθουν νέα μέτρα επισημαίνοντας ότι “αυτό το πρόγραμμα είναι από μόνο του έτσι φτιαγμένο, λόγω της υφεσιακής πολιτικής του, ώστε να μην πιάνονται οι στόχοι”. Έτσι, συνεχίζει, “πάντα ανακαλύπτεται η ανάγκη των νέων μέτρων και αυτή είναι η μία πλευρά: το χρέος δεν μειώνεται, αλλά υπερδιογκώνεται. Οι δανειστές δεν έχουν να χάσουν τίποτα, ο λαός είναι μόνο αυτός που χάνει.”
Σχολιάζοντας τη στάση της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την αποχώρησή της από τον κυβερνητικό συνασπισμό, την παρομοιάζει με τη γάτα που κινδυνεύει να την πατήσουν τα αυτοκίνητα στη μέση του δρόμου από τα μπρος-πίσω. “Κινδυνεύει, λοιπόν, η ΔΗΜΑΡ, αν δεν ολοκληρώσει το βήμα της πολιτικής της οριοθέτησης απέναντι στην πολιτική του μνημονίου, να έχει πολύ σοβαρά προβλήματα ύπαρξης”, δηλώνει ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ.
Για τη ΝΔ θεωρεί ότι «έχει εγκαταλείψει ουσιαστικά τη στρατηγική του μεσαίου χώρου και ανασυγκροτείται στη βάση μιας ακροδεξιάς νέας συμμαχίας» ενώ για το ΠΑΣΟΚ σχολιάζει ότι “τείνει να γίνει μια συνιστώσα της Σαμαρικής ΝΔ”. 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"