Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 17 Ιουλίου 2013

Αντιδράσεις για τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση από 1η Αυγούστου.

Φωτογραφία αρχείου
Σημαντική για τον τουρισμό χαρακτήρισε τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση η αρμόδια υπουργός Ο. Κεφαλογιάννη
«Οι συντονισμένες προσπάθειές μας απέδωσαν καρπούς» σχολίασε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευ. Βενιζέλος
Για σταγόνα στον ωκεανό της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου έκανε λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ.
Η Όλγα Κεφαλογιάννη σχολίασε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ότι....
η μείωση του ΦΠΑ ενισχύει την ανταγωνιστικότητα.  «Θα δούμε πώς θα εφαρμοστεί αυτό το μέτρο εντός του 2013 και ελπίζουμε πως όλοι θα συμβάλουν ώστε να μπορέσει αυτό το μέτρο να γίνει μόνιμο και να μπορέσει να δώσει την ώθηση στον κλάδο της εστίασης και στον τουρισμό» πρόσθεσε η υπουργός. 
Τόνισε ότι απομένει στον ιδιωτικό τομέα και τους επιχειρηματίες να δείξουν ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση θα μπορέσει να δώσει τέτοια ώθηση στην κατανάλωση, ώστε να ισοσκελιστεί η άμεση μείωση στα έσοδα του κράτους.
Ο Ευάγγελος Βενιζέλος, σημείωσε ότι η μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση «πρέπει να περάσει στην κατανάλωση και πρέπει να ενισχύσει τη φορολογική μας συνείδηση, την έντιμη συμπεριφορά όλων μας, μεταξύ μας και στη σχέση μας με το κράτος. Γιατί μόνον έτσι και το κράτος μπορεί να γίνει και πρέπει να γίνει έντιμο απέναντι στους πολίτες. Γιατί έχουμε και εδώ πολύ μεγάλο πρόβλημα». Έκανε λόγο για παραδοχή της τρόικας ότι η μάχη δίνεται στο πεδίο της πραγματικής οικονομίας, της ανάπτυξης. 
 
Ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού, καταλόγισε κυνισμό και υποκρισία στον Αντώνη Σαμαρά, καθώς «επιλέγει τη μέρα ψήφισης του πολυνομοσχεδίου για να παρουσιάσει τη νέα εκδοχή του success story του».
 
«Η καθυστερημένη και προσωρινή μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση φαντάζει ως σταγόνα στον ωκεανό της καταστροφικής πολιτικής του μνημονίου, μιας πολιτικής που γκρεμίζει τα πάντα συθέμελα στη χώρα. Τραγικά μόνη και αναξιόπιστη, η κυβέρνηση μπορεί να κάνει δηλώσεις αισιοδοξίας και ανάκαμψης, τα μνημονιακά της καύσιμα όμως έχουν τελειώσει προ πολλού», επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"