Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Reuters: Ξανά σε κατάσταση κρίσης η Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση ήρθε αντιμέτωπη με εσωτερική αναστάτωση και δημόσια αγανάκτηση την Τετάρτη, μετά το ξαφνικό κλείσιμο της ΕΡΤ, που συνέβη λίγες ώρες μετά την υποβάθμιση του Χρηματιστηρίου Αθηνών σε αναδυόμενη αγορά, αναφέρει σημερινό άρθρο του Reuters
Οι δύο αυτές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τον εκτροχιασμό του δοκιμαζόμενου προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, αντιστρέφουν την άνοδο της επενδυτικής εμπιστοσύνης που είχε....
ωθήσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να "κηρύξει" πρόσφατα το τέλος του "Grexit" και την έλευση του "Grecovery".
Η απόδοση του 10ετους ελληνικού ομολόγου επέστρεψε πάνω από το 10% μετά την αποτυχία της κυβέρνησης να πουλήσει τη ΔΕΠΑ, ενώ το χρηματιστήριο κινείται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων δύο μηνών, μετά την απόφαση της MSCI να κάνει την Ελλάδα την πρώτη ανεπτυγμένη χώρα που υποβαθμίζεται σε αναδυόμενη αγορά.
Στο μεταξύ, συνεχίζει το Reuters, τα εργατικά συνδικάτα προκήρυξαν πανελλαδική απεργία για την Πέμπτη, ενώ και οι δημοσιογράφοι θα προχωρήσουν σε απεργία διαρκείας, προκαλώντας μπλακάουτ στον ελληνικό Τύπο.
Το ειδησεογραφικό πρακτορείο σχολιάζει πως οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ δεν ήταν ιδιαίτερα αγαπητοί σε πολλούς Έλληνες και το κανάλι συχνά αναφερόταν ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ανεπάρκειας, σπατάλης και θέσεων εργασίας που παραχωρούνταν ως αντάλλαγμα για πολιτικές χάρες. Ωστόσο, η ταχύτητα και η βιαιότητα του κλεισίματος άφησε άναυδους τους Έλληνες πολίτες που ήταν συνηθισμένοι στην αργή αναδιάρθρωση του δημόσιου τομέα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"