Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Κυριακή, 30 Ιουνίου 2013

Ηχηρή απάντηση Παπανδρέου σε Βορίδη: O Κώστας Καραμανλής οδήγησε την Ελλάδα στον γκρεμό.

Ηχηρή απάντηση Παπανδρέου σε Βορίδη: O Κώστας Καραμανλής οδήγησε την Ελλάδα στον
Με μία αιχμηρή ανακοίνωση τοποθετείται ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, αναφορικά με τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη για τον πατέρα του και ιδρυτή του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Παπανδρέου επιρρίπτει ευθύνες για την κρίση στην Ελλάδα στην πενταετή διακυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή τονίζοντας ότι το γεγονός αυτό αναγνώρισαν τα ίδια τα στελέχη της ΝΔ, ενώ ο νυν πρωθυπουργός....
το είχε κάνει νωρίτερα.
Χωρίς να κάνει καμία αναφορά στο όνομα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, υποστηρίζει ότι «κανείς δεν μπορεί να περιμένει δικαίωση του Ανδρέα Παπανδρέου από τη Δεξιά», προσθέτοντας: «Ολοι γνωρίζουν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της Δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την πατρίδα μας».
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Τα στελέχη της ΝΔ, το σύνολο των μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος, με την ψήφο τους για τον προϋπολογισμό στη Βουλή, αναγνώρισαν ότι το έλλειμμα του 2009 ήταν 15,6%. Για την ιστορία, ο νυν Πρωθυπουργός το είχε αναγνωρίσει νωρίτερα.
Με την ψήφο τους, δηλαδή, αναγνώρισαν ποιος οδήγησε τη χώρα στο χείλος του γκρεμού.
Σήμερα, μπορούν να υποστηρίζουν ό,τι θέλουν και να αναζητούν υπευθύνους όπου τους βολεύει.
Η αλήθεια είναι ότι την ώρα των μεγάλων αποφάσεων για τη σωτηρία της χώρας, κάποιοι απουσίαζαν και κάποιοι έδωσαν τη μάχη και ανέλαβαν ευθύνες που δεν τους αναλογούσαν, για να μπορούν σήμερα να ομιλούν όλοι εκ του ασφαλούς.
Οσο για τον Ανδρέα Παπανδρέου, είναι βέβαιο ότι κανείς δεν μπορεί να περιμένει τη δικαίωσή του από τους προαναφερθέντες. Πώς θα μπορούσε άλλωστε;
Ολοι γνωρίζουν ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου αγωνίστηκε για τη Δημοκρατία. Γι' αυτό συγκρούστηκε με το κράτος της δεξιάς και με ό,τι κρατούσε σε καθεστώς εξάρτησης την Πατρίδα μας.
Προς τι, λοιπόν, η έκπληξη από τη στάση τους;
Όλα αυτά θα έπρεπε να ανήκουν στους ιστορικούς.
Η χώρα χρειάζεται υπευθυνότητα, σοβαρότητα και ενωτικό λόγο. Δυστυχώς, ακούστηκαν πολλά μεγάλα λόγια για ενότητα αυτό το Σαββατοκύριακο, αλλά πίσω από τα λόγια φανερώθηκαν διχαστικές διαθέσεις.
Και αυτές δεν υπηρετούν τη χώρα.
Σήμερα χρειάζεται το θάρρος να αναγνωρίζει κανείς απλές αλήθειες, επάνω στις οποίες θα μπορέσουμε να κτίσουμε μια νέα εθνική ενότητα - για να αντιμετωπισθούν οριστικά όσα κρατούσαν τη χώρα πίσω.
Αν κάτι πρέπει να μείνει από όλα αυτά, είναι η πανηγυρική επαναβεβαίωση της ανάγκης για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις παντού. Για εμβάθυνση της Δημοκρατίας, διαφάνεια, κοινωνική δικαιοσύνη, ισονομία και κράτος δικαίου.
Ο,τι δηλαδή δεν επιθυμούσε και φαίνεται ακόμα να μην επιθυμεί η συντήρηση».

Πηγή:iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"