Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Νέα επεισόδια σε Άγκυρα, Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Άδανα. (Δείτε Live Streaming)

http://www.capital.gr/thumbnail.ashx?url=/images/top_article_images/D80D97B5-6589-4167-B023-296BC48E0FD5.jpg&width=650&height=312&x1=16&x2=3163&y1=860&y2=2373
Στην πρωτεύουσα της Τουρκίας μεταφέρθηκαν τα επεισόδια, το βράδυ της Κυριακής.
Τα επεισόδια ξεκίνησαν όταν ομάδα περίπου 1000 διαδηλωτών επιχείρησε να εισβάλει στα γραφεία του κυβερνώντος κόμματος. 
Οι αστυνομικές δυνάμεις προχώρησαν σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και ρίψεις νερού, και διέλυσαν τη συγκέντρωση. 
Περισσότερα από 400 άτομα έχουν τραυματιστεί, τα 15 σοβαρά. Ομάδες διαδηλωτών....
έστησαν σημεία "πρώτων βοηθειών" προκειμένου να περιθάλψουν όσους έχουν ανάγκη. Ή ατμόσφαιρα, ειδικά στην ευρύτερη περιοχή του Κιζιλάι, είναι αποπνικτική.

«Η αστυνομία δεν σταματά να απωθεί τους διαδηλωτές που δεν απειλούσαν κανέναν. Δυσκολευόμαστε να αναπνεύσουμε», είπε μια 27χρονη κοπέλα, η Γκιεζντέ Εζντεμίρ.

Οι ειδήσεις συγκεντρώνονται ως στιγμής με μεγάλη δυσκολία και οι πληροφορίες μεταφέρονται κυρίως μέσω twitter.

Επεισόδια σε Σμύρνη και Άδανα

Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν στη Σμύρνη και στα Άδανα, με την Αστυνομία να προχωρά επίσης σε εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών. Τα επεισόδια σημειώθηκαν στις δυτικές περιοχές της Σμύρνης και στις βόρειες στα Άδανα.

Ηρεμία στην Πλατεία Ταξίμ

Η πλατεία Ταξίμ από το μεσημέρι και μετά γεμίζει και πάλι με κόσμο. Η συγκέντρωση εξελίσσεται ως στιγμής χωρίς εντάσεις. (Δείτε Live εικόνα από την πλατεία στο video που ακολουθεί)

Ωστόσο, η τουρκική αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα απόψε για να διαλύσει πολλές χιλιάδες διαδηλωτές που είχαν συγκεντρωθεί έξω από το γραφείο του πρωθυπουργού της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Κωνσταντινούπολη. Όπως ανέφερε ένας φωτορεπόρτερ του Γαλλικού Πρακτορείου που ήταν στο σημείο, σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ αστυνομικών και διαδηλωτών στην περιοχή που απέχει αρκετά χιλιόμετρα από την πλατεία Ταξίμ. Βίαια επεισόδια είχαν σημειωθεί στο ίδιο σημεία και κατά τη διάρκεια της νύχτας, λίγες ώρες μετά την αποχώρηση της αστυνομίας από το Ταξίμ.

Σε κρίσιμη κατάσταση διαδηλωτής

Όπως μετέδωσε το τουρκικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk, ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Οζντέν Σενέρ δήλωσε ότι σε νοσοκομείο της ΄Αγκυρας νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με τραύμα στο κεφάλι ένας διαδηλωτής, ο Ετχέμ Σαρίσουλουκ.

Με πληροφορίες από protothema.gr και ΑΠΕ
 

Live Video app for Facebook by Ustream



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"