Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τρίτη, 18 Ιουνίου 2013

ΕΟΠΥΥ: Ψαλιδίζονται οι παροχές των ασφαλισμένων

ΕΟΠΥΥ: Ψαλιδίζονται οι παροχές των ασφαλισμένων
Δύο εβδομάδες καιρό έχει το υπουργείο Υγείας για να βρει λύση για την αντιμετώπιση των συνεχώς διογκούμενων ελλειμμάτων του ΕΟΠΥΥ, μέχρι τη συνάντηση με την τρόικα και τη νέα αξιολόγηση των μεταρρυθμιστικών ενεργειών.
Στο μικροσκόπιο του υπουργείου, σύμφωνα με την εφημερίδα "Τα Νέα", αναμένεται να μπουν οι παροχές του Οργανισμού προς τους ασφαλισμένους, με στόχο να συρρικνωθούν οι δαπάνες για....

διαγνωστικές εξετάσεις, νοσηλείες και λοιπές παροχές υγείας.

Οι επικεφαλής της τρόικας εξέφρασαν έντονα τη δυσαρέσκειά τους το απόγευμα της Δευτέρας ενώπιον της πολιτικής ηγεσίας του Υγείας. Πράγματι, πάντως, τα στοιχεία της σχετικής έκθεσης για την πορεία του ταμείου είναι απογοητευτικά. Το έλλειμμα αγγίζει πλέον τα 1,2 δισ. ευρώ. Κάθε μήνα συσσωρεύονται στο λογιστήριο του ΕΟΠΥΥ νέοι ανεξόφλητοι λογαριασμοί.

Η ελληνική πλευρά φέρεται να αιφνιδιάστηκε και από την εκτόξευση των δαπανών για περίθαλψη ασφαλισμένων σε ιδιωτικές κλινικές και προσθέτει: "Σ' αυτό το ζήτημα είμαστε έτοιμοι να καταθέσουμε προτάσεις, να υιοθετήσουμε ιδέες, ούτως ώστε να μη δημιουργηθεί έλλειμμα σημαντικό στον ΕΟΠΥΥ για το έτος 2013". 

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"