Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Στο ΣτΕ το προεδρικό διάταγμα για τις διαδηλώσεις

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας εστάλη το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος για τους περιορισμούς που θα ισχύουν για τις μικρές διαδηλώσεις, το οποίο υπέγραψε χθες ο υπουργός Δημόσιας Τάξης.

Σύμφωνα με το σχέδιο, οι διαδηλωτές στις μικρές συγκεντρώσεις δεν θα μπορούν να καταλαμβάνουν ολόκληρο το οδόστρωμα έτσι ώστε να διακόπτεται η κυκλοφορία των οχημάτων και να εμποδίζεται η πρόσβαση των πολιτών, διαταράσσοντας....
την κοινωνική και οικονομική ζωή των πόλεων
Το μέτρο θα ισχύσει σε πόλεις με πληθυσμό άνω των 100.000 χιλιάδων κατοίκων.

Εξαιρούνται όμως οι συναθροίσεις και οι πορείες που εξαγγέλλονται και διοργανώνονται από τα πολιτικά κόμματα που εκπροσωπούνται στη Βουλή και από τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές ενώσεις δηλαδή την ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, καθώς και οι συναθροίσεις ιστορικού εορτασμού ή επετειακού χαρακτήρα, όπως είναι για παράδειγμα η πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Την απόφαση για το ποια συνάθροιση είναι μικρή, θα την λαμβάνει ο αστυνομικός διευθυντής της πόλης, ο οποίος θα εκδίδει σχετική απόφαση και θα φροντίζει οι διαδηλωτές να περιορίζονται σε μέρος του οδοστρώματος.

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ - υπουργού Προστασίας του Πολίτη


Για "ένα ακόμα ακραίο αυταρχικό μέτρο" που σχεδιάζει η κυβέρνηση μιλά ο ΣΥΡΙΖΑ όπου "η διεξαγωγή των διαδηλώσεων θα εξαρτάται από τη βούληση της Αστυνομίας και όπως ανέφερε χαρακτηριστικά είναι ένα Προεδρικό Διάταγμα που θα ζήλευε ακόμα και ο Ερντογάν".

Άμεση ήταν η απάντηση από το γραφείο Τύπου του υπουργού Προστασίας του Πολίτη που σε ανακοίνωσή του τονίζει: "Η σημερινή ανακοίνωση καθιστά προφανές αυτό που αποδείχθηκε και με την ομιλία του κ. Αλέξη Τσίπρα στη Χαλκιδική: ότι προ πολλού, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαζύγιο με τη λογική".

Από την πλευρά του το ΚΚΕ κάνει λόγο για "κλιμάκωση της αντιλαϊκής επίθεσης και εφαρμογής του δόγματος 'νόμος και τάξη' εναντίον των εργαζομένων".

Και τονίζει ότι "με τις προϋποθέσεις που βάζει, ο κάθε αστυνομικός διευθυντής θα μπορεί να απαγορεύει οποιαδήποτε διαδήλωση θεωρεί 'μικρή' συγκριτικά με τη σημασία του συγκεκριμένου δρόμου ή της συγκεκριμένης περιοχής για την 'κοινωνικοοικονομική' ζωή της πόλης, δηλαδή για τα μεγάλα συμφέροντα. 
Ειδικά, το ιστορικό κέντρο της Αθήνας και άλλων πόλεων, τα μεγάλα λιμάνια θέλουν να τα κάνουν απαγορευμένες ζώνες, για να μην φτάνει σ' αυτά η αγωνία, η διαμαρτυρία, η διεκδίκηση των εργαζόμενων, της νεολαίας που έχουν γονατίσει από τις αντεργατικές πολιτικές. 
Οι εργαζόμενοι που παράγουν τον πλούτο και παίρνουν ψίχουλα δεν ανήκουν στην 'κοινωνικοοικονομική' ζωή των πόλεων, το προνόμιο αυτό ανήκει μόνο στους καπιταλιστές και τους μεγαλέμπορους".
MEGA TV

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"