Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Ραγδαίες εξελίξεις: Καλούνται εκτάκτως στο Μαξίμου οι υπουργοί και ο πρόεδρος της Βουλής. Αποφασισμένη η ΔΗΜΑΡ να τα … σπάσει.

Μετά τη διακοπή της σύσκεψης των τριών αρχηγών στου Μαξίμου οι κ.κ. Βενιζέλος και Κουβέλης προχώρησαν σε άμεση σύγκληση των ΚΟ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ αντιστοίχως για να συζητήσουν τις εξελίξεις.  
Στις δηλώσεις του Φώτη Κουβέλη αμέσως μετά μίλησε για Σκηνικό ρήξης με το Μαξίμου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν θα συνεχίσει να στηρίζει – τουλάχιστον ενεργά και όχι με ψήφο ανοχής – την κυβέρνηση.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επιχείρησε να....

επιρρίψει τις ευθύνες για το ναυάγιο στον πρωθυπουργό, αφενός με την έκδοση της πράξης νομοθετικού περιεχομένου για την ΕΡΤ και αφετέρου με τη μη αποδοχή της πρότασης που κόμισε στην αποψινή σύσκεψη για την επαναλειτουργία της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Ο κ. Κουβέλης, μάλιστα, εστίασε στο «μαύρο» στο σήμα της ΕΡΤ, κάνοντας λόγο για «ζήτημα δημοκρατίας» και απέδωσε συγκεκριμένη στρατηγική στο Μαξίμου για την ενέργεια αυτή. Επίσης, άσκησε κριτική για το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκε – όπως είπε – η προσωρινή διαταγή του ΣτΕ.

Σύγκληση κοινοβουλευτικών ομάδων 

Δραματική τροπή παίρνει η προσπάθεια διατήρησης της κυβερνητικής συνοχής.

Λίγα λεπτά μετά την διακοπή της σύσκεψης κορυφής (η οποία διήρκεσε λίγο παραπάνω από μία ώρα) ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε στο Μαξίμου όλους τους υπουργούς.

Λίγο νωρίτερα, ο Ευ. Βενιζέλος και ο Φώτης Κουβέλης ενημέρωναν τους αρμοδίους των κομμάτων τους να συγκαλέσουν εκτάκτως τις κοινοβουλευτικές ομάδες στα γραφεία τους.

Κατά τις πληροφορίες, ο κ. Κουβέλης όχι μόνο επέμεινε στη θέση του για την ΕΡΤ, αλλά ενημέρωσε τους δύο εταίρους του ότι προτίθεται να αποχωρήσει η ΔΗΜΑΡ από την κυβέρνηση και να της δίνει «ψήφο ανοχής κατά περίπτωση».

Η εξέλιξη αυτή φέρεται να αιφνιδίασε τον κ. Βενιζέλο ο οποίος μέχρι το μεσημέρι διαβεβαίωνε ότι «ή και οι δύο θα μείνουμε στην κυβέρνηση ή θα αποχωρήσει και το ΠΑΣΟΚ».

Να σημειώσουμε πάντως ότι ΝΔ – ΠΑΣΟΚ μαζί αριθμούν 153 βουλευτές.

Η θέση του κ.Κουβέλη για την ΕΡΤ στην ουσία συμπυκνώνεται στην πρόταση «το σύνολο των εργαζομένων της πρώην ΕΡΤ επαναλειτουργεί τη δημόσια ραδιοτηλεόραση ακόμη και με εξάμηνες συμβάσεις» - δηλαδή, πρόταση διάδοχης κατάστασης, την οποία δεν μπορεί να δεχθεί ο κ. Σαμαράς.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Φώτης Κουβέλης κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έθεσε θέμα όσον αφορά τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ και συγκεκριμένα αν θα παραμείνουν μόνιμοι υπάλληλοι ή αν θα βρεθούν σε καθεστώς να αμείβονται ανά συναυλία (όπως συμβαίνεις στις υπόλοιπες χώρες). 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"