Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 7 Ιουνίου 2013

Καύσωνες και «τροπικές» νύχτες προβλέπει μελέτη για το καλοκαίρι στην Καλαμάτα

http://www.tharrosnews.gr/sites/default/files/styles/vlarge/public/field/image/kauswnas.jpgΕφιαλτικές ημέρες και νύχτες προβλέπει για την Καλαμάτα έρευνα του Αστεροσκοπείου Αθηνών και του WWF Ελλάς
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη μελέτη, ο αριθμός των καυτών ημερών στη μεσσηνιακή πρωτεύουσα θα αυξηθεί κατά 15 έως 20, ενώ ο αριθμός των τροπικών νυχτών κατά 30. 
Αυτό, πολύ απλά, σημαίνει ανατροπές στην καθημερινή ζωή των πολιτών, αλλά και....
σημαντικές επιπτώσεις στην οικονομία. Στην έρευνα επιλέχθηκαν να μελετηθούν κλιματικά δέκα (10) μεγάλες πόλεις της χώρας. Για την Καλαμάτα ειδικότερα, προβλέπεται ότι οι επιπλέον ημέρες το χρόνο με θερμοκρασία πάνω από 35 βαθμούς Κελσίου, που είναι τα όρια αντοχής του ανθρώπινου οργανισμού, θα αυξηθούν κατά 15 έως 20. Οι επιστήμονες υπολόγισαν, με τον ίδιο τρόπο, ότι θα αυξηθούν και οι θερμές νύχτες κατά τις οποίες οι θερμοκρασίες δε θα πέσουν κάτω από τους 20 βαθμούς Κελσίου. Οι «τροπικές» νύχτες θα είναι εντονότερες, με αποτέλεσμα η πόλη να λειτουργεί ως θερμοπομπός, πολλαπλασιάζοντας την αίσθηση της ζέστης, αφού τα κτήρια δε θα επιτρέπουν την αποκλιμάκωση της θερμοκρασίας. Αυτό σημαίνει αύξηση της χρήσης των κλιματιστικών συστημάτων, αλλά και υπερφόρτωση του δικτύου.
Στην ίδια έρευνα για την Καλαμάτα προβλέπεται ότι οι ημέρες με μεγάλες απαιτήσεις ψύξης θα αυξηθούν κατά δέκα (10) και θέρμανσης κατά δεκαπέντε (15).

πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"