Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Διαμαρτυρίες σε Τρίπολη, Καλαμάτα, Αργολίδα για το κλείσιμο της ΕΡΤ

Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκαν από το απόγευμα στους περιφερειακούς σταθμούς της ΕΡΑ Καλαμάτας, Τρίπολης και στο γραφείο στην Αργολίδα, μετά την ανακοίνωση για κλείσιμο της ΕΡΤ.


Στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας, όπως και σε Τρίπολη και Καλαμάτα έχουν συγκεντρωθεί μέλη του ΚΚΕ και του ΠΑΜΕ διαμαρτυρόμενοι για το κλείσιμο της ΕΡΤ. 
Συμπαράσταση εξέφρασαν....
στην ΕΡΑ Τρίπολης που διατηρεί στο κτίριο της περιφερειακής ενότητας Αργολίδας, studio και έχει ζωντανή εκπομπή από εκεί με τον Δημοσιογράφο Γιάννη Γαλανόπουλο.
Με ανακοίνωση της το Κ.Κ.Ε καταγγέλλει την κυβέρνηση που με την πράξη νομοθετικού περιεχόμενου αποφάσισε να κλείσει την ΕΡΤ. «Αποτέλεσμα αυτής της απαράδεκτης και αντεργατικής απόφασης είναι η απόλυση χιλιάδων εργαζομένων», τονίζει.

Η Τ.Ε Αργολίδας εκφράζει την αλληλεγγύη της στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και σε όλων των δημοσίων φορέων. «Να μην σκύψουν το κεφάλι. Να μην τρομοκρατηθούν. Να σπαργανώσουν την πάλη τους, την αντίσταση τους απέναντι στην πολίτικη που τους πετάει στον δρόμο και στον Καιάδα της ανεργίας», σημείωσε.



ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΣΤΟ ΝΑΥΠΛΙΟ 
Το βράδυ στο Ναύπλιο πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση συμπαράστασης στους εργαζόμενους της ΕΡΤ και διαμαρτυρία για την απόφαση της Τρικομματικής κυβέρνησης να βάλει λουκέτο στην δημόσια τηλεόραση,  μπροστά στο δημαρχείο Ναυπλίου.


Μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, και του Αντιεξουσιαστικού χώρου, μαζί με απλούς πολίτες διαδήλωσαν για το κλείσιμο της ΕΡΤ με πορεία, πρώτα στην πλατεία Συντάγματος και στην συνέχεια κατευθυνθήκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας.


Εκεί από νωρίτερα ήταν συγκεντρωμένα μέλη του Κ.Κ.Ε καθώς ήταν σε εξέλιξη ζωντανή εκπομπή του Γ. Γαλανόπουλου στην ΕΡΑ Τρίπολης από το studio που διατηρεί ο σταθμός στο κτίριο της Π.Ε Αργολίδας.


Κατά την διάρκεια της εκπομπής μέλη της ΠΑΣΥ εισήλθαν στο studio για να εκφράσουν την διαμαρτυρία τους και την αντίθεση τους στο κλείσιμο της δημόσιας Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης.



Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ



Ο Γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ, Γιάννης Μανιάτης, σχετικά με τις εξελίξεις που δρομολογούνται στην ΕΡΤ Α.Ε., έκανε την ακόλουθη δήλωση:



«Η δημόσια ραδιοτηλεόραση δεν μπορεί να κλείσει. Απαιτούμε, όπως σε κάθε σύγχρονη χώρα, να εφαρμοσθεί ένα πλήρες σχέδιο αναδιάρθρωσης, με σεβασμό στους πολίτες που πληρώνουν το ανταποδοτικό τέλος, που πρέπει να μειωθεί.



Μια Κυβέρνηση τρικομματικής συνεργασίας, δεν μπορεί να λειτουργεί με τετελεσμένα. Θέματα μείζονος σημασίας πρέπει να αποφασίζονται στο επίπεδο των αρχηγών των τριών κομμάτων.   


Η διοικητική μεταρρύθμιση δεν μπορεί να οδηγηθεί σε αδιέξοδο».



Π.ΤΑΤΟΥΛΗΣ



Να επανεξετάσει το ενδεχόμενο να κλείσουν οι περιφερειακές συχνότητες της ΕΡΑ στην Πελοπόννησο κάλεσε τον Πρόεδρο της ΕΡΤ με επιστολή του ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης, τονίζοντας τον διαχρονικά κρίσιμο ενημερωτικό και κοινωνικό ρόλο τους στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, και ιδιαίτερα στις απομακρυσμένες περιοχές της. 




ΣΥΡΙΖΑ



Ο βουλευτής Μεσσηνίας ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. Θανάσης Πετράκος  σε ανακοίνωσή του καταγγέλλει την ακραία αυταρχική απόφαση του κυρίου Σαμαρά, να κλείσει τη Δημοτική Τηλεόραση και το Δημοτικό Ραδιόφωνο και να πετάξει στο δρόμο τους εργαζόμενους.



Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι στο πλάι των εργαζόμενων και θα κάνει ότι είναι δυνατόν να αποτρέψει αυτή την απαράδεκτη απόφαση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"