Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Δηλώσεις οργανώσεων, φορέων και αντιπερειφερειάρχη Μεσσηνίας

Την εφαρμογή της περιβαλλοντικής νομοθεσίας αλλά και την προστασία των δασών στην Ελλάδα επισημαίνουν με αφορμή την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, οικολογικές οργανώσεις και φορείς της χώρας μας.
Ο Συνήγορος του Πολίτη, επισημαίνει ότι η ουσιαστική προστασία του περιβάλλοντος είναι εφικτή μόνο με απόλυτη τήρηση της νομιμότητας.
Ο υπουργός Περιβάλλοντος Ευάγγελος Λιβιεράτος τονίζει....

στο μήνυμά του ότι λείπει ο σχεδιασμός και κυρίως η αποφασιστικότητα να υλοποιηθεί από όλους μας, πολιτεία, φορείς, πολίτες, μία αποτελεσματική περιβαλλοντική διαχείριση, όχι με όρους “
μόδας” ή “πολιτικής ορθότητας”, αλλά στη βάση της βιώσιμης ανάπτυξης.

Οικολογικές οργανώσεις επισημαίνουν ότι η περιβαλλοντική νομοθεσία στην Ελλάδα έως τώρα δεν εφαρμόζεται με αποτέλεσμα η βιώσιμη ανάπτυξη να παραμένει όνειρο θερινής νυκτός.


Το μήνυμα του για την σημερινή ημέρα έδωσε και ο αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Παναγιώτης Αλευράς που μεταξύ άλλων είπε:

Με την ευκαιρία της σημερινής παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος, ας θυμηθούμε όλοι το χρέος μας απέναντι στις επερχόμενες γενιές να παραδώσουμε έναν πλανήτη καλύτερο απ’ αυτόν που παραλάβαμε.

Η κλιματική
αλλαγή και η υπερθέρμανση του πλανήτη, η ανεξέλεγκτη ρύπανση και η μόλυνση του υπεδάφους και του υδροφόρου ορίζοντα αποτελούν μάστιγα για την εποχή μας και χρέος μας είναι να προχωρήσουμε με σωστό σχεδιασμό, δίνοντας έμφαση στην ανακύκλωση, στη σωστή διαχείριση των αποβλήτων, στην προστασία των περιοχών Natura, στην εντατικοποίηση των περιβαλλοντικών ελέγχων για την τήρηση των περιβαλλοντικών όρων, στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών.


Να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις γιατί η προστασία του περιβάλλοντος αποτελεί τη βάση της αναπτυξιακής προοπτικής για τη Μεσσηνία. Πρέπει να δώσουμε έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, στην ορθολογική διαχείριση του ενεργειακού μας πλούτου, στη διατήρηση της ισοτιμίας μεταξύ ανάπτυξης και περιβαλλοντικής συνείδησης.

Να δούμε το περιβάλλον άρρηκτα δεμένο με την κουλτούρα και τον πολιτισμό και άρρηκτα δεμένο με την ανθρώπινη υπόσταση, ως βάση ζωής και δημιουργίας για ένα καλύτερο αύριο.


ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΑΛΕΥΡΑΣ
ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ
 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"