Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 4 Ιουνίου 2013

Δεν αλλάζει η νομοθεσία για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.


Δεν τίθεται θέμα αλλαγής της υφισταμένης νομοθεσίας για αναστολή των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, τονίζει σε ανακοίνωσή του ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς.
Αναλυτικά η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Για την κυβέρνηση και ειδικότερα για το Υπουργείο Ανάπτυξης δεν τίθεται απολύτως κανένα θέμα αλλαγής της υφιστάμενης απόφασης για αναστολή πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας.
Ο προβληματισμός αφορά....

στην ομαλή μετάβαση μετά την έξοδο από την κρίση, που θα αποτρέπει τον μαζικό πλειστηριασμό ακινήτων, ώστε σε καμία περίπτωση να μην τεθεί σε κίνδυνο η αξία της ιδιοκτησίας των πολιτών».

Αφορμή η δήλωση του στη Βουλή ότι θα πρέπει ίσως τα κόμματα μέσα στο καλοκαίρι να συζητήσουν το θέμα. 
Σε ανακοίνωση του το ΠΑΣΟΚ αναφέρει οτι δεν πρέπει με άστοχες και άκαιρες δηλώσεις να πυροδοτούνται σενάρια ανασφάλειας στους πολίτες». Σημειώνει ακόμα, ότι η «ανακίνηση μιας τέτοιας συζήτησης μπορεί να έχει διαλυτική επίδραση στην ελληνική οικονομία αναζωπυρώνοντας κερδοσκοπικά φαινόμενα γύρω από την πιθανότητα μαζικών πλειστηριασμών». Μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο κ. Σκορδάς είχε επισημάνει τον κίνδυνο, αν το καθεστώς του παγώματος των πλειστηριασμών παραταθεί για καιρό ακόμα, με το τέλος της οικονομικής κρίσης να γίνουν μαζικοί πλειστηριασμοί, που θα έχουν ως συνέπεια να πέσει δραματικά η αξία της ακίνητης περιουσίας του πολιτών.

Χαρακτηριστικά ανέφερε, «αυτό που συζητάμε σήμερα είναι το καλύτερο πλαίσιο» είπε για το προωθούμενο νομοσχέδιο ο υφυπουργός Ανάπτυξης και συνέχισε: «Μόνο το πρώτο τρίμηνο του 2013 στην Ισπανία έγιναν 42.000 κατασχέσεις σε δανειολήπτες. Εδώ δεν έγινε καμία. Αυτό έτσι το περνάμε; Άνευ αξίας; Και εδώ, αν θέλετε, επειδή δεν φοβάμαι και να πω αλήθειες, θα σας πω ότι έχουμε και έναν πολύ μεγάλο προβληματισμό. Ξέρετε ότι εμείς δώσαμε παράταση στην αναστολή των πλειστηριασμών, μέχρι τέλος του 2013. Αλλά θα πρέπει από τώρα, και το λέω για να το βάλουμε στο μυαλό μας και να το δούμε σε επόμενες αφορμές, ότι όσο θα βγαίνει η οικονομία από την κρίση τι θα κάνουμε με τις αναστολές πλειστηριασμών, που σωρεύονται από το 2008 και το 2009. Γιατί κάποια στιγμή θα μπει αναγκαστικά ένα τέλος στην αναστολή των πλειστηριασμών. Μα σε πέντε χρόνια, μα σε δεκαπέντε χρόνια. Ξέρετε τι θα έχει γίνει τότε; Θα έχει μπουκώσει το σύστημα με ένα πολύ μεγάλο αριθμό ακινήτων, που αν βγουν μαζικά έξω από το καθεστώς της αναστολής, τότε θα μηδενίσουμε την ακίνητη περιουσία του κάθε Έλληνα πολίτη. Αυτό θέλετε να συμβεί; Ή θέλετε έγκαιρα να έρθουμε να το συζητήσουμε όλο το καλοκαίρι και όλο το φθινόπωρο».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"