Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 6 Ιουνίου 2013

Χιλιάδες διαδηλωτές συρρέουν για έβδομη μέρα στην Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης.

Για έβδομη διαδοχική ημέρα συνεχίζονται το απόγευμα της Πέμπτης οι διαδηλώσεις στην πλατεία Ταξίμ της Κωνσταντινούπολης, καθώς χιλιάδες διαδηλωτές συνέρρευσαν εκ νέου στο «σημείο μηδέν» των κινητοποιήσεων ζητώντας την παραίτηση του Τούρκου πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
Η συνέχιση των κινητοποιήσεων έρχεται στον απόηχο της δήλωσης Ερντογάν πως δεν....

πρόκειται να υποχωρήσει ενώπιον του αιτήματος των διαδηλωτών για ακύρωση των σχεδίων ανάπλασης του πάρκου Γκεζί της Κωνσταντινούπολης.

Σε δηλώσεις του από την Τυνησία, ο τούρκος πρωθυπουργός ακολούθησε εν μέρει την πιο συγκαταβατική στάση που έχει πλέον υιοθετήσει η Άγκυρα, παραδεχόμενος πως οι περιβαλλοντικοί ακτιβιστές που συμμετείχαν στις πρώτες κινητοποιήσεις δεν είναι υπεύθυνοι για τις ταραχές. Παρά ταύτα επανέλαβε την πεποίθησή του πως τα επεισόδια πηγάζουν από εξτρεμιστικά στοιχεία.

«Ανάμεσα στους διαδηλωτές υπάρχουν εξτρεμιστές, κάποιοι εκ των οποίων εμπλέκονται σε τρομοκρατία», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο τούρκος πρωθυπουργός. «Αυτό που κάνουμε είναι να προστατεύουμε τα δικαιώματα της πλειοψηφίας και να διατηρούμε την ομορφιά της Κωνσταντινούπολης», συμπλήρωσε.

Ο κ. Ερντογάν επιστρέφει την Πέμπτη στην Τουρκία, έπειτα από τριήμερη απουσία στο πλαίσιο επίσημων επισκέψεων στην βόρεια Αφρική.

Τουλάχιστον δύο διαδηλωτές έχουν χάσει την ζωή τους κατά τη διάρκεια των ταραχών, ενώ τον θάνατο βρήκε την Τετάρτη και ένας αστυνομικός στην πόλη των Αδάνων, στο νότιο τμήμα της χώρας, όπως μεταδίδει το ιδιωτικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV. Ο αστυνομικός τραυματίστηκε θανάσιμα ενώ καταδίωκε διαδηλωτές.

Οι πληροφορίες για τον αριθμό των τραυματιών παραμένουν ανεπιβεβαίωτες και συγκεχυμένες, ωστόσο όλες οι διαθέσιμες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για τουλάχιστον 2.000 τραυματίες σε ολόκληρη την χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"