Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 5 Ιουνίου 2013

Ωρες αγωνίας για τον πρωταθλητή του κανόε Ανδρέα Κιλιγκαρίδη.

Ώρες αγωνίας για τον Κιλιγκαρίδη
Μάχη για να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο Έλληνας παγκόσμιος πρωταθλητής του κάνοε καγιάκ Ανδρέας Κιλιγκαρίδης, ο οποίος βρίσκεται στην εντατική, σε μηχανική υποστήριξη και οι επόμενες ώρες είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για τη ζωή του. 
Σύμφωνα με τους γιατρούς η κατάστασή του Έλληνα παγκόσμιου πρωταθλητή είναι σταθερά κρίσιμη και....
νοσηλεύεται σε νοσοκομείο στην πόλη Μπίντγκος της Πολωνίας.
Ο υφυπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Ιωαννίδης, μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση της υγείας του Έλληνα αθλητή του κάνοε, τηλεφώνησε στον πρόεδρο της ελληνικής ομοσπονδίας κάνοε καγιάκ, Αντώνη Νικολόπουλο, και του δήλωσε τη συμπαράστασή του. «Είμαι στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστεί ο Ανδρέας» είπε στον πρόεδρο της ομοσπονδίας ο Ιωαννίδης, εκπροσωπόντας την Πολιτεία. Τη σύζυγο του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, η οποία ταξιδεύει για το Μπίντγκος, θα υποδεχτεί η Ελληνίδα πρέσβης στην Πολωνία, Τασία Αθανασίου.
Η δυσάρεστη είδηση έχει προκαλέσει σοκ στις τάξεις της ελληνικής ομοσπονδίας κάνοε καγιάκ και εν γένει στον κόσμο του αθλητισμού.Τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή του κάνοε βρήκε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου που διέμενε ο τεχνικός σύμβουλος της εθνικής ομάδας, Ζίσλαβ Ζούμπσκι. 
Όταν ο Πολωνός τεχνικός μπήκε στο δωμάτιο βρήκε τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη σε κώμα. Ο 37χρονος κανοίστας διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Μπίντγκος και μετά από ενδελεχείς ιατρικές εξετάσεις, οι γιατροί διέγνωσαν οξεία λευχαιμία.
Συντετριμμένος ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κάνοε καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, δήλωσε στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΜΠΕ): «Είμαστε συγκλονισμένοι. Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Το τραγικό είναι ότι ο Ανδρέας είχε κάνει γενικές εξετάσεις πριν αναχωρήσει για την Πολωνία. Είχε δέκατα και οι γιατροί του είπαν... πήγαινε! Είναι όλα καλά! Περιορίστηκαν στα επιφανειακά. Του είπαν πως πρόκειται μόνο για μία ίωση. Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν δυστυχώς λόγο για οξεία λευχαιμία, κάτι που δεν μπορώ πάντως να πω με σιγουριά αυτή τη στιγμή. Θα γνωρίζω περισσότερα αργότερα».
Η ελληνική αποστολή του σπριντ είχε αναχωρήσει στις 27 Μαΐου για το Πόζναν της Πολωνίας ενόψει του 3ου Παγκοσμίου Κυπέλλου. Εκτός από τον Ανδρέα Κιλιγκαρίδη στο C1, είχε ταξιδέψει και ο Μιχάλης Παπασάββας για το Κ1. Ο Κιλιγκαρίδης, όμως καθώς είχε δέκατα δεν κατάφερε ν' αγωνιστεί και παρέμεινε στην Πολωνία για να παρακολουθήσει τους αγώνες. Κάποια στιγμή ένιωσε αδιαθεσία και πήγε στο δωμάτιό του και καθώς δεν επέστρεψε, τον αναζήτησε στο δωμάτιό του ο Πολωνός προπονητής της εθνικής, Ζίσλαβ Ζούμπσκι.
Με τη φωνή του να τρέμει, ο πρόεδρος της ελληνικής ομοσπονδίας κάνοε καγιάκ, Αντώνης Νικολόπουλος, συνέχισε μιλώντας στο ΑΜΠΕ: «Κάνουμε τα ανθρωπίνως δυνατά, ό,τι μπορούμε έστω και εξ αποστάσεως για τον Ανδρέα. Έχουμε κινητοποιήσει το προξενείο μας στη Βαρσοβία, έχουμε μιλήσει και με άλλους πολλούς γιατρούς. Συγκαλέσαμε συμβούλιο επιστημονικό στην Πολωνία, με δική μας πρωτοβουλία. Θα πάνε δηλαδή και άλλοι γιατροί από άλλα νοσοκομεία της Πολωνίας για να κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για τον Αντρέα».
Για την Πολωνία -με έξοδα της ελληνικής ομοσπονδίας- αναχώρησε η σύζυγός του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη, με τον οποίο έχει δύο παιδιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"