Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 9 Ιουνίου 2013

Οι χειρότερες πλημμύρες στη Γερμανία εδώ και μια δεκαετία

Οι χειρότερες πλημμύρες στη Γερμανία εδώ και μια δεκαετία  "Εθνική καταστροφή"
Χιλιάδες διασώστες, στρατιώτες και εθελοντές προσπαθούσαν σήμερα να αντιμετωπίσουν τις χειρότερες πλημμύρες εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία στη Γερμανία, που χαρακτηρίστηκαν ως "εθνική καταστροφή" από μια βουλευτή, και έχουν προκαλέσει τη μεταφορά χιλιάδων ανθρώπων σε ασφαλείς περιοχές.
Η προσοχή επικεντρώνεται στην πόλη του Μαγδεμβούργου (Σαξονία-Άνχαλτ), της οποίας τα περίχωρα έχουν....
καλυφθεί από τα λασπώδη νερά του Έλβα, που αυξήθηκαν υπερβολικά από τις μεγάλες βροχοπτώσεις την περασμένη εβδομάδα στην Τσεχική Δημοκρατία.
Η στάθμη των υδάτων του ποταμού έφθασε στο Μαγδεμβούργο στις 07:45 (τοπική ώρα) σήμερα το πρωί, πολύ πάνω από τα 2 μέτρα που είναι υπό κανονικές συνθήκες, αλλά και υψηλότερα από την τελευταία μεγάλη πλημμύρα, το 2002, ανέφεραν οι τοπικές αρχές.
Σχεδόν 3.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από την συνοικία Ροτενζί, όπου εκατοντάδες στρατιώτες εργάζονται για να ενισχύσουν ένα ανάχωμα προστασίας μιας πολύ σημαντικής εγκατάστασης παροχής ηλεκτρικού ρεύματος για την πρόληψη περαιτέρω διακοπών του ρεύματος στην πόλη.
Άλλες γειτονιές εκκενώθηκαν κοντά στο Μπάρμπι, στη συμβολή των ποταμών Έλβα και του Ζάαλε. Λίγα χιλιόμετρα από εκεί, ένα μέρος από τους 8.000 κατοίκους της πόλης Ακεν απομακρύνθηκαν από τα σπίτια τους με στρατιωτικά οχήματα και ασθενοφόρα.
Ο Πρόεδρος της Γερμανίας Γιόακιμ Γκάουκ πρόκειται να μεταβεί σήμερα στις πόλεις που επλήγησαν από τις πλημμύρες στην Σαξονία και τη Σαξονία-Άνχαλτ και να παρακολουθήσει τη Λειτουργία με τους διασώστες και τους κατοίκους στο Χάλε (ανατολικά).
thebest.gr logo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"