Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Διεκόπη η σύσκεψη των αρχηγών - Προς νέα σύγκληση των ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ

Διεκόπη η σύσκεψη των αρχηγών - Προς νέα σύγκληση των ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ Διεκόπη μετά από τρία τέταρτα η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου. 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι πρόεδροι του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ αναμένεται να ενημερώσουν τις κοινοβουλευτικές ομάδες των κομμάτων τους εκ νέου για την πορεία των συζητήσεων με τον πρωθυπουργό. 
Η τρίτη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων άρχισε με καθυστέρηση γύρω στις 9.15, προκειμένου να βρεθεί λύση στο ζήτημα της ΕΡΤ και....
να τεθούν οι κατευθυντήριες αρχές του ανασχηματισμού και της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, την οποία εμφατικά έχουν ζητήσει οι κ.κ.Βενιζέλος και Κουβέλης.
«Κλειδί» για την οριστικοποίηση της συμφωνίας φαίνεται να είναι ο καθορισμός του αριθμού των εργαζομένων που θα επαναπροσληφθούν στον υπό διαμόρφωση ενδιάμεσο φορέα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το Μέγαρο Μαξίμου κάνει λόγο αρχικά για 1.200 εργαζόμενους που θα απασχοληθούν με ολιγόμηνες συμβάσεις.
Προηγήθηκαν σε αρκετά φορτισμένο κλίμα, οι συνεδριάσεις των κοινοβουλευτικών ομάδων του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, στις οποίες διατυπώθηκαν αρκετές επιφυλάξεις.
Υπήρξε επίσης τηλεφωνική επικοινωνία των κ.κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και Φώτη Κουβέλη.
Σύμφωνα με πηγές της Ιπποκράτους, ο κ. Βενιζέλος, στην τοποθέτησή του προς τους βουλευτές του Κινήματος και τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου, έθεσε ως στόχο του ΠΑΣΟΚ την άμεση αποκατάσταση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης» και τη «συμμόρφωση στις δικαστικές αποφάσεις».
Διεκόπη η σύσκεψη των αρχηγών - Προς νέα σύγκληση των ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Βενιζέλος σημείωσε ότι το Κίνημα είναι υπέρ της «ριζικής» αναδιάρθρωσης της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης «με οργανόγραμμα, χρονοδιάγραμμα και εγγυήσεις» και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να ψηφίσει τον κυρωτικό νόμο για την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου.
Διεκόπη η σύσκεψη των αρχηγών - Προς νέα σύγκληση των ΚΟ του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ
«Υπήρχε αλαζονεία, προχειρότητα και μειωμένη αποτελεσματικότητα», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και υποστήριξε ότι τους τελευταίους 12 μήνες «δεν έχουν γίνει αξιόλογα μεταρρυθμιστικά βήματα».
Όσον αφορά στο ζήτημα της επικαιροποίησης της προγραμματικής συμφωνίας, ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ότι «δεν αρκούν τα λόγια, θέλουμε πράξεις και εγγυήσεις», επισημαίνοντας ότι η στάση του ΠΑΣΟΚ ήταν και είναι «καθαρή».
Επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων θα ζητήσει ο Φ. Κουβέλης
Δημόσια ραδιοτηλεόραση με επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων της ΕΡΤ, μέχρις ότου διαμορφωθεί ο νέος φορέας που θα προβλέπει το νέο θεσμικό πλαίσιο, είναι η κατεύθυνση με την οποία προσέρχεται ο Φώτης Κουβέλης στη νέα συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μέγαρο Μάξιμου.

Αυτό προέκυψε από τη δίωρη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής και της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΔΗΜΑΡ στα γραφεία του κόμματος στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε συζήτηση για όλα τα θέματα που έχουν τεθεί στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης των τριών αρχηγών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"