Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 2 Ιουνίου 2013

Αποφάσεις για μεταρρύθμιση στο Δημόσιο

Αποφάσεις για μεταρρύθμιση στο Δημόσιο  Η μεταρρύθμιση στο Δημόσιο είναι αυτή την ώρα η πλέον άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης, καθώς καλείται μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα να παρουσιάσει αποφάσεις πλέον και όχι στόχους ή χρονοδιαγράμματα στην τρόικα, που φτάνει στην Ελλάδα την Τρίτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες του «Έθνους», το Μέγαρο Μαξίμου έχει καταλήξει σε ένα βασικό σενάριο που αφορά τις συγχωνεύσεις- καταργήσεις οργανισμών καθώς και....
τις πρώτες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων.
Η οριστική απόφαση θα ληφθεί από τον πρωθυπουργό και τους ηγέτες του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, οι οποίοι θα έχουν νέα συνάντηση μέσα στην εβδομάδα προκειμένου να συζητήσουν για τα θέματα για τα οποία δεν πρόλαβαν να μιλήσουν στην τελευταία τους σύσκεψη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, η κυβέρνηση φαίνεται να καταλήγει στη συγχώνευση δύο ή τριών μεγάλων ομοειδών εταιρειών του Δημοσίου (που εμφανίζουν και μεγάλα οικονομικά προβλήματα) και στην κατάργηση σειράς μικρότερων οργανισμών της περιφέρειας.
Από αυτό το σχέδιο θα προκύψει, όπως βεβαιώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού, και ένας μικρός (σε σχέση με τους 4.000 που πρέπει να φύγουν μέχρι το τέλος του έτους) αριθμός απολύσεων, κάτι το οποίο θα αποτελέσει και δείγμα γραφής προς την τρόικα.
Εκτός από το Δημόσιο, το δεύτερο «αγκάθι» για την κυβέρνηση είναι η πορεία των εσόδων και ο νέος φόρος ακίνητων
Σε ό,τι αφορά τα έσοδα, το οικονομικό επιτελείο δηλώνει αισιόδοξο ότι πολλοί φορολογούμενοι θα χρησιμοποιήσουν τη νέα ρύθμιση των 48 δόσεων και αυτό θα αποτελέσει μία «ανάσα» για τα κρατικά ταμεία.
Για τον φόρο στα ακίνητα, ο Γ. Στουρνάρας θα παρουσιάσει στη νέα σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών εναλλακτικά σενάρια και εκεί θα ληφθεί η απόφαση, βάσει των όσων συζήτησε και η διακομματική επιτροπή κατά την τελευταία της συνεδρίαση.
Τέλος, σημαντικό χαρακτηρίζεται και το θέμα της επέκτασης της λειτουργίας των καταστημάτων και τις Κυριακές, επιλογή η οποία μέχρι τώρα διχάζει τους κυβερνητικούς εταίρους. Οι κ. Χατζηδάκης και Σκορδάς, που χειρίζονται το θέμα, δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα βρεθεί λύση με δεδομένο ότι πρόκειται για μνημονιακή υποχρέωση της χώρας, αλλά η ΔΗΜΑΡ κυρίως αντιδρά και αντιπροτείνει τα καταστήματα να λειτουργούν συγκεκριμένες Κυριακές του χρόνου.
Από τις εξελίξεις στα ζητήματα αυτά, θα κριθεί εν πολλοίς και η συνολική πορεία της τρικομματικής κυβέρνησης, η συνοχή της οποίας δοκιμάζεται από το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο. Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δηλώνουν αισιόδοξοι ότι θα βρεθούν λύσεις, καθώς κανείς εκ των τριών πολιτικών ηγετών δεν θα θελήσει να «παίξει» με την τύχη της χώρας.
«Οπλο» στα χέρια του κ. Σαμαρά στις συζητήσεις με τους κυβερνητικούς του εταίρους είναι η θετική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, η τόνωση της αξιοπιστίας της κυβέρνησης καθώς και οι θετικοί δείκτες στα μακροοικονομικά μεγέθη.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"