Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013

Φορολογία των ακινήτων και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση απασχόλησαν Στουρνάρα - τρόικα

Φορολογία των ακινήτων και μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση απασχόλησαν Στουρνάρα - τρόικα
Περισσότερες από τέσσερις ώρες κράτησε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, με τους εκπροσώπους ΕΕ, ΕΚΤ και ΔΝΤ κατά την οποία συζητήθηκαν όλα τα βασικά θέματα για τη φορολογία των ακινήτων, αλλά και το ζήτημα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καμία απόφαση δεν ελήφθη χθες και θα υπάρξει και νέα σύσκεψη πιθανότατα αύριο Τρίτη.

Πληροφορίες από το υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν ότι....
στο επίκεντρο βρέθηκε για ακόμη μια φορά το θέμα της μείωσης του ΦΠΑ στην εστίαση, ωστόσο η Τρόικα συνεχίζει να έχει σημαντικές αντιρρήσεις υπό τον φόβο αποκλίσεων στα έσοδα.
Το μεγαλύτερο μέρος της συνάντησης, σύμφωνα με στελέχη του υπουργείου, αφιερώθηκε στη φορολογία των ακινήτων η οποία εξετάστηκε διεξοδικά σε όλες τις πτυχές.
Επίσης τέθηκαν ένα προς ένα ένα όλα τα προαπαιτούμενα για την ελληνική κυβέρνηση το τρίμηνο Ιουλίου - Σεπτεμβρίου χωρίς όμως να κλειδώσει κάποιο από αυτά.
Στη συνάντηση του Σαββάτου - διάρκειας περίπου τριών ωρών - του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με τους εκπροσώπους της τρόικας στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρέθηκε και πάλι το θέμα του ΦΠΑ στην εστίαση.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συνάντηση συζητήθηκε και το θέμα της ΕΡΤ στο πλαίσιο της αναδιάρθρωσης του δημόσιου τομέα.
Στην πρόσφατη συνεδρίαση του Euro Working Group, στη Ρώμη, δόθηκε το πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 3,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.
Στη συνάντηση του Σαββάτου ο υπουργός Οικονομικών έθεσε και πάλι το ζήτημα της πιλοτικής εφαρμογής ΦΠΑ 13% στην εστίαση από 23% που είναι σήμερα, για ένα εξάμηνο, αρχής γενόμενης από τον Ιούλιο, κάτι για το οποίο υπάρχει αισιοδοξία από το οικονομικό επιτελείο ότι η τρόικα θα δεχθεί.
Όπως εκτιμούν στελέχη του οικονομικού επιτελείου, εάν ο ΦΠΑ στην εστίαση μειωθεί για ένα εξάμηνο, αναμένεται απώλεια εσόδων περίπου 80 εκατ. ευρώ, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, θα υπερκαλυφθεί από την αύξηση της κατανάλωσης και του τζίρου των επιχειρήσεων εστίασης.

tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"