Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Παρασκευή, 14 Ιουνίου 2013

Εξπρές λειτουργία της ΝΕΡΙΤ το "δώρο" Σαμαρά σε Βενιζέλο-Κουβέλη

Εξπρές λειτουργία της ΝΕΡΙΤ το
Σχέδιο για άμεση λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, δηλαδή της νέας ΕΡΤ, καταρτίζουν στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα όλες τις συγκλίνουσες πληροφορίες. 
Συγκεκριμένα ο Αντώνης Σαμαράς φέρεται έτοιμος να προτείνει στους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη την άμεση λειτουργία της ΝΕΡΙΤ, μέσα στον Ιούλιο, όσο το δυνατόν πιο σύντομα, προκειμένου να κάμψει τις ισχυρές αντιδράσεις τους στο λουκέτο στην ΕΡΤ.
Ο πρωθυπουργός στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τους δύο πολιτικούς αρχηγούς τους κάλεσε να....
συζητήσουν και να καταλήξουν μαζί στο νομοσχέδιο για το νέο σχήμα της ΕΡΤ.
Παραμένει άγνωστο ποια στάση θα κρατήσουν τελικά το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ, κάτι που θα ξεκαθαρίσει μετά τη σύσκεψη που θα έχουν οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί το απόγευμα της Δευτέρας.
Στόχος του Αντώνη Σαμαρά να κάνει μισό βήμα πίσω, ωστόσο δεν είναι βέβαιο ότι η απόφαση του θα ικανοποιήσει τους κ.κ. Βενιζέλο και Κουβέλη.
Σε αυτό το πλαίσιο ερμηνεύεται και η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου ότι: "Είναι προσωρινή αναστολή λειτουργίας της δημόσιας τηλεόρασης.
Στην ερώτηση εάν απειλείται η κυβερνητική συνοχή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: "Μπορεί να υπάρχει διαφορετική προσέγγιση, αλλά είναι κοινός ο στόχος. Πιστεύουμε ότι στη διάρκεια των διαβουλεύσεων για τον νόμο για το νέο φορέα θα βρούμε κοινή γλώσσα. Οι τρεις κυβερνητικοί εταίροι έχουν περάσει δυσκολίες, αλλά πάντα καταφέρνουμε να βρούμε κοινή γλώσσα για τους κοινούς στόχους".
"Όταν είσαι υποχρεωμένος να ανοικοδομήσεις εκ θεμελίων μία επιχείρηση οφείλεις να την κλείσεις" απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, ερωτηθείς από ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ για την επιλογή της κυβέρνησης για την ΕΡΤ.
Ερωτηθείς για τη διαδικασία που επέλεξε η κυβέρνηση, ο Σίμος Κεδίκογλου απάντησε: "Τα πάντα θα περάσουν από τη Βουλή. Σας διαβεβαιώνω ότι όλα είναι σύμφωνα με το γράμμα του νόμου".
Στην ερώτηση γιατί όλα έγιναν με τόση σπουδή, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: "Δεν υπάρχει κανένας πανικός. Έχουμε κάνει τόσες ριζικές αλλαγές στην Ελλάδα. Κάνουμε σωστά ό, τι πρέπει. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Δυστυχώς και στο πρόσφατο παρελθόν υπήρχε ένα διάστημα που η ΕΡΤ δεν μετέδιδε ειδήσεις. 
Οι δημοσιογράφοι απεργούσαν γιατί ήθελαν ειδικό καθεστώς, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τι συνέβαινε στον δημόσιο τομέα. Δεν υπήρχε άλλος τρόπος. Αν ανακοινώναμε ότι θα το κάνουμε σε διάστημα τριών μηνών, για τρεις μήνες η ΕΡΤ θα απεργούσε. Προτιμήσαμε αυτόν τον τρόπο".
"Οι πάντες έλεγαν ότι η ΕΡΤ πρέπει να αλλάξει. Εδώ και χρόνια υπήρχαν δημοσιεύματα για τα κακώς κείμενα εκεί και κανένας δεν έκανε κάτι. Επιτέλους κάνουμε κάτι. Κρίνετέ μας από τα αποτελέσματα", πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Ερωτηθείς για το πλαίσιο λειτουργίας του νέου φορέα, ο κ.Κεδίκογλου απάντησε ότι "το πλαίσιο λειτουργίας της νέας δημόσιας ραδιοτηλεόρασης θα ανακοινωθεί το καλοκαίρι".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"