Φίλοι που μας παρακολουθούν

Κυριακή 16 Ιουνίου 2013

Διάγγελμα Σαμαρά πριν την αυριανή συνάντηση των αρχηγών

Σε διάγγελμα θα προχωρήσει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, πριν την αυριανή συνάντηση των πολιτικών αρχηγών της τρικομματικής κυβέρνησης στο Μέγαρο Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες από τη ΝΔ. 
Το κλίμα είναι ιδιαίτερα τεταμένο στην συγκυβέρνηση, καθώς ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ έθεσαν με ανακοινώσεις τους την Κυριακή ζήτημα κυβερνητικής συνοχής και αδιαφορίας του πρωθυπουργού προς τους εταίρους, μετά.... την ομιλία του τελευταίου στο Ναύπλιο
Μάλιστα, το βράδυ της ίδιας ημέρας έλαβε χώρα σύσκεψη στελεχών του ΠΑΣΟΚ, παρουσία του προέδρου του κόμματος. 
Λίγο αργότερα, έγινε επίσης γνωστό ότι ο κ. Σαμαράς είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα καγκελάριο.
Η κα Μέρκελ εξέφρασε στον Έλληνα πρωθυπουργό το σεβασμό της για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες και προόδους.
Επιπλέον, σύμφωνα με το ΑΠΕ (το οποίο σταμάτησε την απεργία), η γερμανίδα καγκελάριος ανέφερε στον κ. Σαμαρά ότι «είναι αποφασιστικής σημασίας να εφαρμοστούν οι συμφωνίες με την τρόικα για την αναμόρφωση της δημόσιας διοίκησης».
Εν μέσω διαδοχικών αναφορών σε σενάρια πρόωρων εκλογών και κλίματος κυβερνητικής κρίσης ο πρωθυπουργός αναμένεται τη Δευτέρα να κάνει διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό πριν την κρίσιμη συνάντησή των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου.

Συνάντηση στελεχών του ΠΑΣΟΚ την Κυριακή
Πάντως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έντονα ενοχλημένος από τη σημερινή ομιλία του κ. Σαμαρά στο Ναύπλιο, θα προχωρήσει σε δηλώσεις από την Ιπποκράτους μετά το πέρας της συνάντησης, όπως έγινε γνωστό μετά από σύσκεψη στελεχών του κόμματος που ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 20:00, την Κυριακή, όπως μετέδωσε η ΝΕΤ.
Συζητήθηκε το ζήτημα της ΕΡΤ, η λειτουργία της τρικομματικής κυβέρνησης και το ζήτημα της «αλαζονείας» και της «ασέβειας» που δέχονται οι εταίροι από τη ΝΔ, ενώ έγινε και αναφορά σε συζήτηση που είχε στο Παρίσι ο κ. Βενιζέλος με τον γάλλο Πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ.
Ο κ. Ολάντ φέρεται να είπε στον κ. Βενιζέλο ότι τον καταβαίνει που δεν μπορεί να προχωρήσει στο υπάρχον πλαίσιο, ενδεχομένως αναφερόμενος στη λειτουργία της συγκυβέρνησης.
Αναφέρθηκε επίσης, σύμφωνα με τη ΝΕΤ ο κ. Βενιζέλος αναμένεται να θέσει επί τάπητος στη συνάντηση της Δευτέρας τη συνολικότερη «αλαζονεία» και «ασέβεια» προς τους εταίρους και δη προς το ΠΑΣΟΚ από πλευράς ΝΔ.
Το ΠΑΣΟΚ συνεχίζει να στηρίζει τη ριζική της αναδιάρθρωση της δημόσιας τηλεόρασης αλλά με τη ΕΡΤ ανοιχτή, ενώ υποστηρίζεται ότι η απόφαση Σαμαρά είναι νομικά αδύνατη.
Υψηλοί τόνοι και από ΔΗΜΑΡ
Τον κώδωνα του κινδύνου για την «κυβερνητική συνοχή» -η οποία «απειλείται» αν παραμερίζονται οι κυβερνητικοί εταίροι»- και για το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών έκρουσε η ΔΗΜΑΡ με ανακοίνωσή της μετά την ομιλία του πρωθυπουργού την Κυριακή.
«Ο κ. Σαμαράς πρέπει να αντιληφθεί ότι η κυβέρνηση είναι τρικομματική. Αν στην πράξη και στο λόγο- όπως με τη σημερινή εμπρηστική ομιλία του κ. Σαμαρά- παραμερίζονται οι κυβερνητικοί εταίροι, τότε η κυβερνητική συνοχή απειλείται», τονίζει η ΔΗΜΑΡ.
«Η χώρα δεν χρειάζεται εκλογές. Όποιος επιχειρήσει να την οδηγήσει σε πρόωρες εκλογές, αυτός θα έχει και την απόλυτη ευθύνη αυτής της επιλογής» επισημαίνεται.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"