Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Το βλέμμα της Μέρκελ τα λέει όλα....στη Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Συνεχίστε τις μεταρρυθμίσεις είπε στον Έλληνα πρωθυπουργό. «Είναι μια δύσκολη περίοδος», τόνισε ο Αντ. Σαμαράς προσερχόμενος στη σύνοδο του ΕΛΚ.
Επικαλέστηκε την ανάγκη ευρείας κοινωνικής συναίνεσης και υποστήριξε ότι «σημειώνουμε πρόοδο καθημερινά» 
Την ευχή να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις και η θετική πορεία που ακολουθεί η οικονομία στην Ελλάδα, έδωσε η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ κατά την....
ξεχωριστή συνάντηση που είχε με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά σήμερα το απόγευμα στη Βιέννη, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής των αρχηγών των κομμάτων-μελών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ).

Στη συνάντηση, που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε σε πολύ καλό κλίμα, οι συνομιλίες των δύο ηγετών, περιστράφηκαν κυρίως γύρω από οικονομικά θέματα.

Νωρίτερα, προσερχόμενος στη Σύνοδο ο κ. Αντ. Σαμαράς έστειλε μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση.

Λίγες μόλις ώρες πριν την κρίσιμη σύσκεψη των τριών κυβερνητικών εταίρων το βράδυ, ο Αντώνης Σαμαράς δήλωσε με νόημα πως η Ελλάδα διέρχεται μια δύσκολη περίοδο, απαιτεί δημοσιονομική σταθερότητα, απαιτεί μεταρρυθμίσεις και επίσης «απαιτεί ισχυρή, ευρεία κοινωνική και πολιτική συναίνεση».

Ταυτόχρονα, ο Έλληνας πρωθυπουργός επεσήμανε ότι η χώρα μας έχει διανύσει ένα μακρύ δρόμο, σημειώνοντας πρόοδο κάθε ημέρα.

«Είναι μια δύσκολη περίοδος για την Ελλάδα. Απαιτεί δημοσιονομική σταθεροποίηση. Απαιτεί μεταρρυθμίσεις, απαιτεί ισχυρή, θα έλεγα ευρεία, κοινωνική και πολιτική συναίνεση. Έχουμε διανύσει ένα μακρύ δρόμο. Σημειώνουμε πρόοδο καθημερινά», δήλωσε χαρακτηρηστικά ο Έλληνας πρωθυπουργός.

Στη σύνοδο του ΕΛΚ, την οποία συγκάλεσε ο αντικαγκελάριος της Αυστρίας, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του - συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες - Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ, συμμετείχαν αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων, αρχηγοί της αντιπολίτευσης ευρωπαϊκών χωρών και οι πρόεδροι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν βαν Ρομπάι και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.

Σε συνάντηση που είχε με τον κ. Σαμαρά, ο κ. Σπίντελεγκερ υπογράμμισε την προθυμία της Αυστρίας να βοηθήσει την Ελλάδα μέσω Αυστριακών επιχειρηματιών που ενδιαφέρονται να επενδύσουν στη χώρα. Μάλιστα, οι δυό τους είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε μια σειρά θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, όπως τις εξελίξεις στην Τουρκία, την ΠΓΔΜ, το Αιγαίο, αλλά και την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός είχε επίσης κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Ιρλανδό πρωθυπουργό και προεδρεύοντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης Enda Kenny.

Μεταξύ άλλων, συζητήθηκε η διεξαγωγή της συνόδου της επιτροπής αυτοδιοίκησης που είναι να πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα αρχές του ερχόμενου Μαρτίου, ενώ από πηγές της συνόδου αναφερόταν πως θέμα αποτέλεσε και η μεγάλη συνάντηση του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος πριν τις Ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου και η συζήτηση του προεκλογικού προγράμματος πριν την ανακοίνωση των υποψηφίων του.

Σχόλιο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις Σαμαρά


Σκληρό σχόλιο έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ για τις δηλώσεις του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος.

Τονίζει επί λέξει: «Είναι πρόκληση για την πλειοψηφία της κοινωνίας, ο πρωθυπουργός του μαύρου να προβάλει ανερυθρίαστα το failure story στους ομόσταβλους συντηρητικούς φίλους του στην Ευρώπη, ως πρόοδο. Δυστυχώς, η χώρα σε όλα τα επίπεδα καθημερινά κάνει βήματα προς τα πίσω, με έναν πρωθυπουργό που συνεχίζει να παρανομεί».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"