Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ύστατη συνάντηση Ερντογάν-ακτιβιστών

"Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Σας προειδοποιώ για τελευταία φορά, φύγετε από το πάρκο" είπε ο Τούρκος πρωθυπουργός.
Ύστατη συνάντηση Ερντογάν-ακτιβιστών
Tο τελευταίο τελεσίγραφο στους "κατασκηνωτές" του πάρκου Γκεζί έδωσε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός, μιλώντας στους βουλευτές του κόμματός του, στην Άγκυρα, ενώ αργότερα ανακοινώθηκε ότι απόψε το βράδυ θα έχει νέα συνάντηση με την αντιπροσωπεία των ακτιβιστών, σε μια ύστατη προσπάθεια να τερματιστεί η κρίση.
Το τελεσίγραφο
"Η υπομονή μας εξαντλήθηκε. Σας προειδοποιώ για....
τελευταία φορά, φύγετε από το πάρκο" είπε ο Ερντογάν, μία ημέρα μετά την αποτυχημένη συνάντηση με 11μελή επιτροπή των ακτιβιστών και την πρόταση του για δημοψήφισμα. 
"Λέω στις μητέρες και τους πατέρες, σας παρακαλώ, πηγαίνετε και πάρτε τα παιδιά σας από το χέρι και βγάλτε τα έξω από την πλατεία Ταξίμ και το το Γκεζί ... Δεν μπορούμε να περιμένουμε άλλο, γιατί το πάρκο  δεν ανήκει σε δυνάμεις κατοχής, αλλά σε όλους τους ανθρώπους", πρόσθεσε.
Εχθές, τουρκικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι ο Ερντογάν έδωσε εντολή στον υπουργό Εσωτερικών για τον τερματισμό των διαδηλώσεων στο πάρκο και την πλατεία Ταξίμ  μέσα σε 24 ώρες.
Παράλληλα,  σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα Guardian, ο Τούρκος πρωθυπουργός προειδοποίησε ότι "μέχρι σήμερα δεν έχουμε απαντήσει στη γροθιά με γροθιά. Από εδώ και πέρα όμως οι δυνάμεις ασφαλείας θα απαντήσουν διαφορετικά".
Την ίδια ώρα, εκατοντάδες διαδηλωτές παραμένουν κατασκηνωμένοι στο πάρκο Γκεζί, αποφασισμένοι να πάνε μέχρι τέλους αυτό που πριν 15 μέρες ξεκίνησε ως ακτιβιστική διαμαρτυρία και εξελίχθηκε σε αντικαθεστωτικό κίνημα με νεκρούς και τραυματίες σε όλη τη Τουρκία. 
Η "ανησυχητική" ηρεμία των τελευταίων 24ωρων στην πλατεία Ταξίμ θυμίζει την ησυχία πριν την καταιγίδα και, όσο περνά η ώρα, η ατμόσφαιρα στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης μυρίζει μπαρούτι...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"