Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 1 Ιουνίου 2013

“Πνίγουν” την Κωνσταντινούπολη στα χημικά – Δεύτερη μέρα απίστευτης καταστολής και επεισόδια. (Φωτό και Βίντεο)


Πεδίο μάχης το κέντρο της Κωνσταντινούπολης με δεκάδες τραυματίες
- Η διαδήλωση ενάντια σε οικιστικό σχέδιο μετατράπηκε σε διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης Ερντογάν
- Πάει για εξέγερση η χώρα; Ερωτήματα και απαντήσεις για τις πρωτοφανείς ταραχές.
Στη δίνη εντονότατων ταραχών βρίσκεται τα τελευταία 24ωρα η Τουρκία με ολοένα και περισσότερους διαδηλωτές να κατεβαίνουν στους δρόμους και την αστυνομία να....
καταστέλλει κάθε κίνησή τους.
Για δεύτερη μέρα σήμερα η τουρκική αστυνομία έριξε δακρυγόνα ενώ έκανε και χρήση αντλιών νερού, ώστε να εμποδίσει εκατοντάδες διαδηλωτές να πάνε στην πλατεία Ταξίμ.



Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, αντικυβερνητικοί διαδηλωτές φορώντας μαντίλια και χειρουργικές μάσκες και με το σύνθημα "Ενωμένοι κατά του φασισμού" ζητούσαν να παραιτηθεί η κυβέρνηση, καθώς προσπαθούν να διασχίσουν το δρόμο για να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ.




Λίγο νωρίτερα διαδηλωτές είχαν συγκρουστεί με την αστυνομία στη συνοικία Μπεσίκτας, στις όχθες του Βοσπόρου, και αφού είχαν διασχίσει μια γέφυρα, σε μια προσπάθειά τους να φθάσουν στην πλατεία Ταξίμ, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.





Την περασμένη νύχτα, χιλιάδες κάτοικοι παρέμειναν στο δρόμο, μετά τη βίαιη καταστολή της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας που έγινε την Παρασκευή στην πλατεία Ταξίμ, για το σχέδιο ισοπέδωσης του πάρκου της πλατείας, με σκοπό την ανέγερση εμπορικού κέντρου και ξενοδοχείου.




Η διαδήλωση αυτή μετατράπηκε σε διαμαρτυρία κατά της κυβέρνησης Ερντογάν και σε αρκετές συνοικίες του κέντρου, πολλοί διαδηλωτές περιφέρονταν μέχρι να ξημερώσει χτυπώντας ρυθμικά κατσαρόλες ενώ κάτοικοι έβγαιναν στα μπαλκόνια τους για να διαμαρτυρηθούν μαζί τους.





Οι συγκρούσεις που ξέσπασαν στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης άρχισαν νωρίς χθες το πρωί, όταν αστυνομικές δυνάμεις επενέβησαν με βίαιο τρόπο για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές που είχαν κατασκηνώσει στο πάρκο Γκεζί, πάνω στην πλατεία, για να εμποδίσουν το ξερίζωμα 600 δένδρων.

Ύστερα από εκκλήσεις μέσω των social media, πολλοί διαδηλωτές κατέβηκαν στους δρόμους και στην πλατεία για να καταγγείλλουν την πολιτική του κυβερνώντος από το 2002 κόμματος του Ερντογάν.


Δεκάδες διαδηλωτές τραυματίστηκαν στις συγκρούσεις ενώ η Διεθνής Αμνηστία μιλούσε χθες για τουλάχιστον 100.

Οι αρχές δεν έχουν δώσει ακριβή αριθμό. Χθες ο κυβερνήτης της Κωνσταντινούπολης Χουσεΐν Αβνί Μουτλού περιορίστηκε να πει ότι 12 άνθρωποι νοσηλεύονταν, εκ των οποίων μια γυναίκα που υπέστη σοβαρή κρανιοεγκεφαλική κάκωση και ότι τουλάχιστον 63 άτομα συνελήφθησαν.
NewsIt

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"