Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 19 Ιουνίου 2013

Αφρική: Γεννήθηκε το εκατομμυριοστό μωρό χωρίς AIDS

Αφρική: Γεννήθηκε το εκατομμυριοστό μωρό χωρίς AIDS
1.000.000 μωράκια ήρθαν στον κόσμο στην Αφρική απαλλαγμένα από τη βαριά κληρονομιά του AIDS
Το αμερικανικό πρόγραμμα για την καταπολέμησης της νόσου (Pepfar) μετρά σημαντικές επιτυχίες με κύρια αυτή του ότι γεννήθηκε το εκατομμυριοστό βρέφος χωρίς τον ιό
Το μωράκι γεννήθηκε από μητέρα φορέα του ιού.
Πρόκειται για....
ένα νέο στάδιο στον μεγάλο αγώνα για την καταπολέμηση του ιού της ανθρώπινης ανοσοποιητικής ανεπάρκειας και για τον ερχομό μιας γενιάς χωρίς AIDS, κάτι αδιανόητο μόλις πριν από μια δεκαετία
Μια νέα γενιά πιο δραστικών φαρμάκων και αντιρετροϊκών θεραπευτικών αγωγών επέτρεψε να μειωθεί από 30% σε 2% σήμερα ο κίνδυνος της μετάδοσης του ιού από τη μητέρα στο μωρό της κατά την περίοδο της κύησης ή του θηλασμού, σύμφωνα με τον Ερικ Γκούσμπι, συντονιστή του Pepfar.
"Περί τα 430.000 βρέφη γεννιούνται κάθε χρόνο με τον ιό HIV και το πρόγραμμα το οποίο υλοποιούμε από την έναρξη του Pepfar εντατικοποιήθηκε τα τελευταία τρία χρόνια σε συνεργασία με την υπηρεσία του ΟΗΕ για το AIDS και τη UNICEF", τόνισε.
Στόχος του προγράμματος είναι να "περιορίσει ουσιαστικά τον παιδιατρικό HIV έως το 2015 και να διατηρήσει τη μητέρα στη ζωή", με σκοπό να περιορίσει τον αριθμό των βρεφών που γεννιούνται με τον ιό σε σχεδόν 30.000 ετησίως.
Ο Γκούσμπι υπογράμμισε τις πολλές δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Pepfar, που υλοποιείται σε 36 χώρες, για να φθάσει σε γυναίκες των αγροτικών, φτωχών και απομακρυσμένων περιοχών.
Ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι που προεδρεύει της επετειακής τελετής αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα ότι 13 χώρες, από τη Μποτσουάνα έως τη Ζιμπάμπουε, είναι κοντά στο "σημείο ανατροπής", καθώς ο αριθμός των ατόμων που προσβάλλονται από τον ιό σε ένα έτος είναι μικρότερος από τον αριθμό των ατόμων που τελούν υπό θεραπευτική αγωγή.
Το Pepfar εγκαινιάστηκε επί προεδρίας Τζορτζ Μπους του νεότερου. Ο προϋπολογισμός του σταδιακά έφθασε τα 5,5 δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως. 
Αν και εξακολουθούν να καταγράφονται 1,7 εκατομμύριο θάνατοι που έχουν σχέση με το AIDS ετησίως, το αμερικανικό πρόγραμμα υποστηρίζει τη θεραπεία τουλάχιστον 5,1 εκατομμυρίων ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"