Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Λιγότερες κατά 6.800 εφέτος οι θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας

Λιγότερες κατά 6.800 εφέτος οι θέσεις σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, ανακοίνωσε το υπουργείο ΠαιδείαςΜειωμένοι κατά 8,94% θα είναι φέτος οι εισακτέοι στα ΑΕΙ και τα ΤΕΙ στην Ανώτατη Σχολή Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (ΑΣΠΑΙΤΕ) και στις ΑΣΤΕ, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη το μεσημέρι το Υπουργείο Παιδείας. 
Συγκεκριμένα, θα εισαχθούν 69.288 υποψήφιοι ενώ το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013 είχαν εισαχθεί 76.094.
Πατήστε εδώ για να δείτε....
τον αριθμό των εισακτέων στις σχολές, τα τμήματα και τις εισαγωγικές κατευθύνσεις τμημάτων της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης για το ακαδημαϊκό έτος 2013-2014
Στα Πανεπιστήμια ο αριθμός των εισακτέων αυξάνεται σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος κατά 4,76% ,ενώ στα ΤΕΙ μειώνεται κατά 28,1%. Σε ό,τι αφορά τις ειδικές κατηγορίες υποψηφίων (πολυτέκνων, τριτέκνων και των ειδικών περιπτώσεων με κοινωνικά κριτήρια) οι εισακτέοι ανέρχονται σε ποσοστό 20%.

Όπως τονίζεται από το υπουργείο τέσσερις είναι οι παράμετροι που καθόρισαν τον φετινό αριθμό: ο αριθμός εισακτέων και εισαχθέντων για το ακαδημαϊκό έτος 2012-2013, ο μέσος ετήσιος αριθμό εισακτέων και εισαχθέντων για τουλάχιστον μία πενταετία, οι προτάσεις των Ιδρυμάτων, όπου αυτές υπήρχαν, η αναδιάρθρωση και ο εξορθολογισμός του Ακαδημαϊκού Χάρτη της χώρας που υλοποιήθηκε με το σχέδιο «ΑΘΗΝΑ».

Διαβάστε εδώ τους αναλυτικούς πίνακες που εξέδωσε το υπ. Παιδείας με τους αριθμούς των εισακτέων στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για το 2013 
tanea.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"