Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

Ινδία: Τουλάχιστον 300 νεκροί, 13.000 αγνοούμενοι και σχεδόν 63.000 παγιδευμένοι από τις πλημμύρες.

Σωστικά συνεργεία αναζητούσαν σήμερα πυρετωδώς επιζώντες σε διάφορες περιοχές του ομόσπονδου ινδικού κρατιδίου Ουταραχάντ, το οποίο σαρώθηκε τις τελευταίες ημέρες από εκτεταμένες πλημμύρες, καθώς ο απολογισμός των θυμάτων ξεπέρασε τους 300 νεκρούς.
Αξιωματούχοι αρμόδιοι για την αντιμετώπιση καταστροφών στο κρατίδιο είπαν ότι πάνω από 13.800 άνθρωποι αγνοούνται ενώ 62.800 άλλοι, κυρίως....

προσκυνητές, παραμένουν παγιδευμένοι, οι περισσότεροι σε δύο πόλεις που θεωρούνται ιερές, την Μπαντρινάτ και την Κενταρνάτ.

Από 250 ως 300 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στο κρατίδιο από την Κυριακή, δήλωσε ο Τζασπάλ Άργια, υπουργός αρμόδιος για την αντιμετώπιση καταστροφών στο κρατίδιο Ουταραχάντ.
Όμως αξιωματούχοι επισήμαναν ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί κατά εκατοντάδες όταν τα νερά υποχωρήσουν και τα σωστικά συνεργεία φτάσουν σε απομακρυσμένες περιοχές.

Άλλοι 39 θάνατοι έχουν αναφερθεί στα γειτονικά κρατίδια Χιμασάλ Πραντές και Ούταρ Πραντές.
«Διεξάγουμε σωστικές επιχειρήσεις σαν να βρισκόμασταν σε πόλεμο. Σαράντα πέντε ελικόπτερα χτενίζουν περιοχές για να βρουν ανθρώπους και ρίχνουν προμήθειες σε τρόφιμα καθώς οι οδικές συνδέσεις έχουν καταστραφεί», είπε ο Άργια.

Εικόνες που μετέδωσαν ινδικοί τηλεοπτικοί σταθμοί δείχνουν αποκλεισμένους ανθρώπους να κατεβαίνουν λόφους, με τη βοήθεια στρατιωτών. Περίπου 56.000 άνθρωποι έχουν σωθεί ως τώρα.
Ο Ιούνιος σηματοδοτεί το αποκορύφωμα των ταξιδιών των προσκυνητών και τουριστών στην Ουταραχάντ, όπου βρίσκονται πολυάριθμοι ινδουιστικοί ναοί. Όμως φέτος οι μουσώνες ήλθαν πριν από την περίοδο που αναμενόταν, προκαλώντας πλημμύρες, κατολισθήσεις κι εκτεταμένες καταστροφές.

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου Βιτζάι Μπαχουγκούνα περιέγραψε τις πλημμύρες κάνοντας λόγο περί ενός «τσουνάμι των Ιμαλαΐων».

Το πρωί της Παρασκευής εξοργισμένοι συγγενείς απέκλεισαν δρόμους κοντά στο αεροδρόμιο στην πρωτεύουσα του κρατιδίου Ντιχραντούν, διαμαρτυρόμενοι για την έλλειψη βοήθειας κι ενημέρωσης από τις αρχές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"