Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 3 Ιουνίου 2013

Ελληνικό χρέος 2,9 δισ. ευρώ θέλει να αγοράσει η Japonica Partners

Ψήφο εμπιστοσύνης στη χώρα μας δίνει η αμερικανική εταιρεία συμμετοχών Japonica Partners & CΟ του μεγαλοεπενδυτή  Paul Kazarian.
Συγκεκριμένα, κατέθεσε δημόσια πρόταση για την αγορά μετρητοίς ελληνικών ομολόγων ονομαστικής αξίας έως 2,9 δισ. ευρώ, μέσω της κατά 100% θυγατρικής της Yerusalem Hesed.  
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, το ποσό αυτό αντιστοιχεί σε λιγότερο από το 9,9% του συνόλου των ελληνικών τίτλων ύψους....
29,6 δισ. ευρώ.  
Η αγορά των ομολόγων από την Yerusalem Hesed θα επιτρέψει στους υφιστάμενους κατόχους να ρευστοποιήσουν τα ελληνικά κρατικά ομόλογα.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η πρόταση προσφέρει κατ’ ελάχιστο premium 15,2%, ή 55,4 σεντς(έναντι του τρέχοντος επιπέδου των 60 περίπου σεντς και του ιστορικού υψηλού των 67,7 σεντς) στη μέση τιμή κλεισίματος της 27ης Μαρτίου του 2013  
Πρόκειται για την πρώτη φορά που ιδιώτης επενδυτής υποβάλει πρόταση για την αγορά ευρωπαϊκών κρατικών ομολόγων, επισημαίνει η Japonica Partners & Co στην ανακοίνωσή της. Επίσης, για πρώτη φορά, η τιμή της αγοράς θα καθοριστεί από μια μη τροποποιημένη δημοπρασία Dutch.
«Η προσφορά αντανακλά τη μακροπρόθεσμη προοπτική της Japonica στην Ελλάδα και την πρόοδο που έχει κάνει η χώρα έως σήμερα. Στόχος της Japonica είναι να ευθυγραμμίσει τα επενδυτικά της ενδιαφέροντα με αυτά της Ελλάδας», τονίζει χαρακτηριστικά εκπρόσωπος του fund. Να σημειωθεί πως οι λεπτομέρειες και οι όροι της πρότασης αναμένεται να ανακοινωθούν επίσημα στις 5 Ιουνίου, με το μνημόνιο προσφοράς που θα κατατεθεί.
Ποια είναι η Japonica Partners και ο μεγαλοεπενδυτής Paul Kazarian
Ο 58χρονος μεγαλοεπενδυτής Paul Kazarian, με σημαντική προϋπηρεσία στην Goldman Sachs, έχει πλούσιο ιστορικό στη δημιουργία υπεραξιών από απαξιωμένες επιχειρήσεις.
Ο επενδυτής και φιλάνθρωπος, με έδρα τις ΗΠΑ, και συγκεκριμένα το Πρόβιντενς του Ρόουντ Άιλαντ, έχει πλούσιες διασυνδέσεις σε Ινδία και Σιγκαπούρη, ενώ το επενδυτικό του όχημα, η Japonica Partners, με πλούσιο ιστορικό σε τοποθετήσεις σε distress επιχειρήσεις από το 1988.
Η Japonica Partners δεν είναι hedge fund αλλά λειτουργεί ουσιαστικά ως κοινοπραξία επενδυτών που τοποθετούν τα κεφάλαια τους από κοινού. Μεταξύ των επωνύμων επενδυτών της περιλαμβάνονται αρκετά μεγάλα ονόματα της Wall Street.
Image

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"