Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Τετάρτη, 12 Ιουνίου 2013

Το Σάββατο 15 Ιουνίου ξεκινά ο «Βιτσέντζος Κορνάρος» από την Καλαμάτα για Κρήτη

http://www.tharrosnews.gr/sites/default/files/styles/vlarge/public/field/image/kornaros.jpgΠολλές οι ελπίδες φέτος για την κίνηση στην ακτοπλοϊκή σύνδεση της Καλαμάτας με την Κρήτη με το πλοίο «Βιτσέντζος Κορνάρος», καθώς από πέρυσι έχει παρατηρηθεί αύξηση της κίνησης και τα στοιχεία δείχνουν ότι οι Κρητικοί άρχισαν να γνωρίζουν τη Μεσσηνία.
Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε χθες η ναυτιλιακή εταιρεία ΛΑΝΕ, τα δρομολόγια του πλοίου ξεκινούν την Παρασκευή 14 Ιουνίου με προσέγγιση φέτος και στη Μονεμβασιά, στο δρομολόγιο από....

Πειραιά – Κύθηρα – Αντικύθηρα – Κρήτη
Η αναχώρηση θα γίνεται στις 5.00 το απόγευμα από Πειραιά με κόστος για Μονεμβασιά 20 ευρώ για επιβάτες και 56 ευρώ για αυτοκίνητα. Από Μονεμβασιά για Κύθηρα το εισιτήριο θα είναι 10 ευρώ για επιβάτες και 34 ευρώ για αυτοκίνητα.
Το Σάββατο 15 Ιουνίου ξεκινά και το δρομολόγιο του «Βιτσέντζος Κορνάρος» από την Καλαμάτα, το οποίο θα αναχωρεί από τη μεσσηνιακή πρωτεύουσα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα με πολύ συμφέρουσες τιμές.

Περσινή κίνηση
Σημαντική ήταν η κίνηση που παρουσίασε πέρυσι η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Κρήτης και των Κυθήρων με την Καλαμάτα, παρά το γεγονός ότι τα δρομολόγια ήταν πολύ λίγα.
Τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με συνολικά 8 δρομολόγια από Κίσσαμο και Κύθηρα, στην Καλαμάτα αποβιβάσθηκαν 1.952 άτομα. Ίδιος περίπου αριθμός με αυτούς που αναχώρησαν από Καλαμάτα για Κύθηρα και Κρήτη. Τα στοιχεία είναι ιδιαίτερα σημαντικά, καθώς τα προηγούμενα χρόνια ο αριθμός των Κρητικών που επέλεγαν να ταξιδέψουν ακτοπλοϊκά μέχρι την Καλαμάτα ήταν μικρός.
Τον Ιούλιο του 2012 από Κύθηρα για Καλαμάτα ταξίδεψαν συνολικά 103 άτομα. Τον ίδιο μήνα από Κίσσαμο για Καλαμάτα αποβιβάσθηκαν 526 άτομα. Συνολικά τον Ιούλιο από Κύθηρα και Κρήτη, έφθασαν στην Καλαμάτα 629 άτομα.
Τον Αύγουστο από Κύθηρα για Καλαμάτα ταξίδεψαν 382 άτομα, ενώ από Κίσσαμο για Καλαμάτα αποβιβάσθηκαν 941 άτομα. Συνολικά τον Αύγουστο από Κύθηρα και Κρήτη έφθασαν στην Καλαμάτα 1.323 άτομα.
Σε ό,τι αφορά τις αναχωρήσεις από Καλαμάτα, τον Ιούνιο το πλοίο μετέφερε για Κρήτη και Κύθηρα 148 άτομα. Τον Ιούλιο μετέφερε 859 άτομα και τον Αύγουστο, από Καλαμάτα, 1.263 άτομα.

Συμφέρουσες τιμές
Το πλοίο κάθε Σάββατο στις 14.30 θα αναχωρεί από τον Κίσσαμο και στις 18.20 θα φτάνει στα Κύθηρα. Είκοσι λεπτά αργότερα θα αναχωρεί από τα Κύθηρα και θα φτάνει στο λιμάνι της Καλαμάτας στις 23.50 το βράδυ.
Μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου θα ξεκινά και πάλι το ταξίδι του και στις 5.40 το πρωί θα φτάνει στα Κύθηρα. Στις 6.00 το πρωί θα αναχωρεί από τα Κύθηρα με προορισμό τον Κίσσαμο της Κρήτης, όπου και θα φτάνει στις 9.50 το πρωί της Κυριακής.
Οι τιμές είναι ιδιαίτερα ελκυστικές και ενδεικτικά από Καλαμάτα για Κύθηρα, για επιβάτη, θα είναι 17 ευρώ και για αυτοκίνητο 46 ευρώ. Από Καλαμάτα για Κίσσαμο η τιμή για επιβάτη θα είναι 25 ευρώ και για το αυτοκίνητο 56 ευρώ. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"