Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 17 Μαΐου 2013

Πρωτοφανείς σκηνές στο ελληνικό κοινοβούλιο

Παναγιώτης Ηλιόπουλος (φωτογραφία αρχείου)Η φράση «Heil Hitler» ακούστηκε για πρώτη φορά μέσα στο χώρο της ελληνικής Βουλής καθώς επίσης εκφράσεις όπως «ξεφτιλισμένοι» και «γίδια» που απευθύνονταν σε μέλη του κοινοβουλίου. Το θερμό επεισόδιο με πρωταγωνιστή βουλευτή της Χρυσής Αυγής προκάλεσε την αντίδραση του προεδρεύοντα Γιάννη Δραγασάκη, ο οποίος κάλεσε τον φρούραρχο της Βουλής να αποβάλει τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο από την αίθουσα. 
Η ΚΟ της ΧΑ....
αποχώρησε. Στη μαγνητοσκόπηση των στιγμιοτύπων ακούγεται «Heil Hitler».
Παναγιώτης Ηλιόπουλος (φωτογραφία αρχείου) Το επεισόδιο εκτυλίχθηκε μετά από τη συζήτηση ερώτησης του προέδρου της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, με αντικείμενο το προωθούμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο.  Έντονες ήταν οι αντιδράσεις των κομμάτων.
Κατά την τοποθέτησή του, ο υπουργός Δικαιοσύνης απηύθυνε έκκληση για σύγκλιση όλων των δημοκρατικών δυνάμεων απέναντι στα φαινόμενα μισαλλοδοξίας και στις δυνάμεις που τα εκφράζουν.
Στη συνέχεια έλαβε το λόγο ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής προκειμένου να απευθύνει ερώτηση οικονομικού αντικειμένου στον υφυπουργό Οικονομικών Γιώργο Μαυραγάνη.
Ωστόσο, θέλησε να τοποθετηθεί αναφορικά με το προηγούμενο σκέλος της συζήτησης, χαρακτηρίζοντας «σούπα» την ερώτηση Τσίπρα και δηλώνοντας χαρακτηριστικά ότι «το ελληνικό τόξο θα βρεθεί απέναντι στο δημοκρατικό τόξο».

Ο προεδρεύων της Βουλής επιχείρησε να του αφαιρέσει τον λόγο, ωστόσο, εκείνος τον αγνόησε και χρησιμοποίησε υβριστικές εκφράσεις όπως «χειροκροτήστε γίδια» και «άντε ρε ξεφτιλισμένοι», με αποτέλεσμα ο Γ.Δραγασάκης να απευθύνει μομφή σε βάρος του, καλώντας τον φρούραρχο της Βουλής να τον αποβάλει από την αίθουσα, κάτι που συνέβη για πρώτη φορά από την είσοδο της Χρυσής Αυγής στη Βουλή.
Σε εκείνο το σημείο, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Χρήστος Παππάς έδωσε εντολή στην ΚΟ του να αποχωρήσει από την αίθουσα, όπως και έγινε. Σε βίντεο με τα στιγμιότυπα ακούγεται «Heil Hitler». 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"