Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 1 Μαΐου 2013

Επεισόδια σε διαδήλωση για την Πρωτομαγιά στην Κωνσταντινούπολη

Ένταση σημειώθηκε στην Κωνσταντινούπολη ανάμεσα στην αστυνομία και τους διαδηλωτές καθώς οι αρχές έχουν απαγορεύσει οποιαδήποτε συγκέντρωση για την Πρωτομαγιά λόγω των εργασιών ανακαίνισης στη διάσημη πλατεία Ταξίμ.
Κανόνια νερού και δακρυγόνα επιστρατεύτηκαν από νωρίς το πρωί για να εμποδίσουν τις συγκεντρώσεις στη συνοικία Μπεσίκτας, δύο χλμ. από την πλατεία Ταξίμ.
Οι διαδηλωτές....
που συγκεντρώθηκαν μετά από τα προσκλητήρια κομμάτων της αριστεράς και συνδικάτων απάντησαν ρίχνοντας πέτρες. «Θάνατος στο φασισμό», «Ζήτω η Πρωτομαγιά»  ήταν μεταξύ των συνθημάτων που φώναζαν.
Πολλοί περαστικοί αλλά και κάτοικοι ένιωσαν ενοχλήσεις από τα δακρυγόνα.
Δρακόντεια ήταν τα μέτρα στα γραφεία του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν που βρίσκονται στη συνοικία Μπεσίκτας, ενώ χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται επί ποδός λόγω της ημέρας.
Η συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στην πλατεία Ταξίμ απαγορεύτηκε καθώς κρίθηκε ότι το εργοτάξιο που λειτουργεί από τον περασμένο Νοέμβριο στην πλατεία για εκτροπή της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων, μπορεί να είναι επικίνδυνο για την ασφάλεια δεκάδων χιλιάδων διαδηλωτών που αναμένονται να προσέλθουν.
Το μεγαλύτερο εργατικό συνδικάτο Disk αποφάσισε ωστόσο να αψηφήσει την απαγόρευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"