Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 16 Μαΐου 2013

Τριτοκοσμικές εικόνες για λίγα λαχανικά στο Μεταξουργείο

Τριτοκοσμικές εικόνες αποτύπωσε ο φωτογραφικός φακός την Τετάρτη στο Μεταξουργείο όπου δεκάδες συμπολίτες μας συνωστίστηκαν για μια σακούλα οπωροκηπευτικά
Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί παραγωγοί και πωλητές των λαϊκών αγορών που σε ένδειξη αλληλεγγύης προχώρησαν στη διανομή 20 τόνων λαχανικών και φρούτων.
Άνθρωποι κάθε ηλικίας που δεν περίμεναν καλά-καλά να ξεφορτώσουν οι παραγωγοί τα φορτηγά,...
άπλωσαν τα χέρια τους για λίγα λαχανικά
Άλλοι έψαχναν για κρεμμύδια κάτω από τους άδειους πάγκους ενώ άλλοι έβαζαν ακόμη και στις τσέπες των ρούχων τους ό,τι μπορούσαν. 
Εικόνες που σοκάρουν όταν μεταδίδονται στα μέσα ενημέρωσης αλλά που δυστυχώς πλέον αποτελούν καθημερινότητα για όσους εργάζονται στις λαϊκές αγορές και έρχονται αντιμέτωποι με ανθρώπους που αδυνατούν να τα βγάλουν πέρα και παρακαλάνε για λίγα δωρεάν λαχανικά ή περιμένουν να κλείσουν οι αγορές για να μαζέψουν από κάτω ό,τι βρίσκουν χρήσιμο. Αυτά αναφέρει στο Enet ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Παραγωγών Λαϊκών Αγορών, Παντελής Μόσχος.
Την Τετάρτη οι λαϊκές αγορές έμειναν κλειστές καθώς παραγωγοί και πωλητές πραγματοποιούν 24ωρη απεργία σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις αλλαγές που φέρνει στη λειτουργία τους το νομοσχέδιο που τίθεται σε ψηφοφορία στη Βουλή. 
Πραγματοποίησαν συγκέντρωση στο Σύνταγμα ενώ εκπρόσωποί τους επέδωσαν ψήφισμα στη Βουλή με τα αιτήματά τους. Αν και αρχικά είχαν προγραμματίσει να στήσουν πάγκους και να διανείμουν τρόφιμα στην πλατεία Συντάγματος οι αστυνομικές δυνάμεις δεν τους το έπετρεψαν ενώ όπως κατήγγειλαν αφαιρέθηκαν οι πινακίδες δύο αυτοκινήτων που προσπάθησαν να μπουν στο Σύνταγμα. Μετά απ' αυτό μετέβησαν στο Μεταξουργείο όπου και έγινε η διανομή.

Όπως σημειώνει ο Π. Μόσχος το θέμα της σημερινής κινητοποίησης δεν είναι η ισοβιότητα των αδειών που ήδη έχει καταργηθεί με προηγούμενο πολυνομοσχέδιο αλλά το γενικότερο πλαίσιο λειτουργίας των λαϊκών αγορών. “Εμείς θέλουμε την αρμοδιότητα να την έχουν οι περιφέρειες και όχι οι δήμοι που λειτουργούν τοπικιστικά” αναφέρει ο ίδιος και προσθέτει ότι οι δήμοι χρειάζονται τις λαϊκές “για εισπρακτικούς λόγους και για πελατειακές σχέσεις”.
Το άλλο μεγάλο ζητούμενο για τους παραγωγούς και πωλητές είναι το προωθούμενο άνοιγμα των αγορών τις Κυριακές, το οποίο σύμφωνα με τον κ. Μόσχο “θα μας διαλύσει” και ότι η συνολικότερη πολιτική έχει ως αποτέλεσμα να “απαξιώνεται ο θεσμός των λαϊκών αγορών”.
Ο ίδιος προανήγγειλε και άλλες ανάλογες πρωτοβουλίες αλλά και συνέχιση του αγώνα τους.
Στην Αττική υπάρχουν περίπου 7.000 παραγωγοί και 3.000 επαγγελματίες που δραστηριοποιούνται και καθημερινά διοργανώνονται 40 λαϊκές αγορές 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"