Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Στη Βουλή μεταφέρεται η μάχη για το αντιρατσιστικό

Οι πρόεδροι των δύο κομμάτων, Ευάγγελος Βενιζέλος και Φώτης Κουβέλης μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν την Τρίτη αποφάσισαν να καταθέσουν από κοινού, τα δύο κόμματα, ως πρόταση νόμου το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Νωρίτερα πηγές της Ιπποκράτους διευκρίνιζαν ότι σε περίπτωση που η κυβέρνηση δεν προχωρήσει στην κατάθεση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου του υπουργείου Δικαιοσύνης, τότε....
ο Γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος, Γιάννης Μανιάτης, θα ζητήσει από τον πρόεδρο της Βουλής, Ευάγγελο Μεϊμαράκη, να εισαχθεί άμεσα προς συζήτηση και ψήφιση η πρόταση νόμου του ΠΑΣΟΚ για την καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας που είχε καταθέσει το Κίνημα στις 21 Μαρτίου 2013.
Από την πλευρά της η ηγεσία της ΔΗΜΑΡ είχε ανακοινώσει ότι αν επιβεβαιωθεί η διάσταση απόψεων και η αδυναμία σύγκλισης για την κατάθεση αντιρατσιστικού νομοσχεδίου από την κυβέρνηση, τότε θα έπαιρνε πρωτοβουλία είτε να προωθήσει το νομοσχέδιο του Αν. Ρουπακιώτη, είτε να καταθέσει κοινή πρόταση νόμου με το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας βιαστικό το αίτημα του ΠΑΣΟΚ να συζητηθεί άμεσα στη Βουλή, η δική του πρόταση νόμου.
«Η ΝΔ φλερτάρει εντελώς απροκάλυπτα με την ατζέντα και τις θέσεις της Χρυσής Αυγής και κλείνει τα μάτια στην άνοδο της ρατσιστικής βίας, ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΔΗΜΑΡ -παρά τις διαφωνίες τους- δεν σκοπεύουν να απειλήσουν την κυβερνητική συνοχή», σημείωνε ο ΣΥΡΙΖΑ στον απόηχο της συνάντησης τη Δευτέρα των τριών πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση. Επίσης επέκρινε το ΠΑΣΟΚ και τη ΔΗΜΑΡ επισημαίνοντας ότι και τα δύο κόμματα είναι αντιμέτωπα με τα στρατηγικά τους αδιέξοδα και δεν μπορούν να διαφοροποιηθούν ουσιαστικά από τον πυρήνα της μνημονιακής πολιτικής, που απειλεί συνολικά τη δημοκρατία και τις αξίες της.
Για «σκοπιμότητες» και «τεχνητή ένταση, μέσω έντονων διαφωνιών», πίσω από το θόρυβο που υπάρχει για το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, μίλησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος, σημειώνοντας ότι «στοχεύει στον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης από τα προβλήματα της οικονομίας, τη στιγμή που βρίσκεται στην Αθήνα μια μεγάλη ομάδα της Deutsche Bank, η ανακεφαλαιοποίηση βρίσκεται σε εξέλιξη και όλα δείχνουν ότι θα χρειαστεί να ληφθούν νέα μέτρα».
Εν τω μεταξύ ως απάντηση της Χρυσής Αυγής «στο διεφθαρμένο ΠΑΣΟΚ για τον “αντιρατσιστικό νόμο”», παρουσίασε το κόμμα την άμεση κατάθεση πρότασης νόμου για την καταπολέμηση των κλεφτών, των απατεώνων και των μιζαδόρων, υπενθυμίζοντας «στους παράγοντες του διαλυμένου ΠΑΣΟΚ ότι δεν θα υπάρχει για πολύ ακόμα κυβέρνηση Σαμαρά για να καλύπτει τη διαφθορά τους».  
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"