Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 13 Μαΐου 2013

Μετωπική μετά την επιστράτευση - Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΟΛΜΕ

Μετωπική μετά την επιστράτευση - Στη Δικαιοσύνη προσφεύγει η ΟΛΜΕ Στη δικαιοσύνη προσφεύγει η ΟΛΜΕ κατά της απόφασης επιστράτευσης ενώ στην τελική ευθεία για την υλοποίηση της ειλημμένης ήδη από την Παρασκευή απόφασης για επιστράτευση των καθηγητών εισέρχεται ο κρατικός μηχανισμός. Πλέον αναμένεται η αποστολή των φύλλων πορείας σε 88.000 καθηγητές μέσης εκπαίδευσης, διαδικασία που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα σε χρονικό διάστημα τριών ημερών.
Απευθύνοντας ύστατη έκκληση....
στον πρωθυπουργό να ακυρώσει την απόφαση, το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας καλεί τους εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στις Γενικές Συνελεύσεις των ΕΛΜΕ σε όλη τη χώρα, την Τρίτη 14/5 και τις ΑΔΕΔΥ - ΓΣΕΕ να κηρύξουν την Παρασκευή 17/5 -ημέρα έναρξης των Πανελλαδικών εξετάσεων- πανεργατική - πανελλαδική απεργία.
Επίσης, απεθύνει κάλεσμα συμμετοχής στο συλλαλητήριο της Δευτέρας στις 19.00 και την πορεία προς τη Βουλή που συμβολικά θα ξεκινήσει από τα γραφεία της ΟΛΜΕ.

Στο μεταξύ, η απόφαση για «πολιτική κινητοποιήση του συνόλου των εκπαιδευτικών μέσης εκπαίδευσης καθώς και των αναγκαίων πόρων» που τίθεται σε ισχύ από την 12η μεσημβρινή της 15ης Μαϊου έχει ήδη δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
Στο «σκεπτικό» της αναφέρεται ότι «υπάρχει επιτακτική ανάγκη αποτροπής των απειλούμενων δυσμενών συνεπειών από την προταθείσα (...) εικοσιτετράωρη πανελλαδική απεργία την 17η Μαΐου 2013, πρώτη ημέρα διεξαγωγής των πανελλαδικών εξετάσεων (...) και από κάθε άλλη προταθησόμενη ή κηρυχθησόμενη εντός της περιόδου διεξαγωγής των εξετάσεων αυτών και μέχρι την ολοκλήρωσή τους, καθώς και η σημαντική διαταραχή στην κοινωνική και οικονομική ζωή της χώρας και τους σοβαρούς κινδύνους που επαπειλούνται για τη δημόσια τάξη και την υγεία των υποψηφίων στις ανωτέρω εξετάσεις, αιφνιδίως, επτά ημερολογιακές ημέρες πριν από την διεξαγωγή τους».
Από το Μέγαρο Μαξίμου επισημαίνουν πως για την απόφαση αυτή η κυβέρνηση βασίστηκε στον νόμο 3536/07 για την πολιτική προστασία που επιτρέπει προληπτικά μέτρα για την προστασία του δημοσίου συμφέροντος.
«Είναι ένας νομικά ορθός τρόπος και η κίνηση αυτή είναι πολιτικά επιβεβλημένη» δηλώνουν συνεργάτες του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με την απόφαση αυτή θέλησε να δώσει τέλος στα σενάρια "ομηρίας" των μαθητών και των οικογενειών τους σε περίπτωση που η ΟΛΜΕ προχωρούσε σε απεργιακές κινητοποιήσεις μέσα στις εξετάσεις.
Αναζητούν τρόπους μή παραλαβής των φύλλων πορείας
Χθες, τα μέλη του ΔΣ της ΟΛΜΕ (Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης), σε έκτακτη συνεδρίαση, αναζήτησαν τρόπους ώστε να μην παραλάβουν τα φύλλα πορείας που θα σταλούν αύριο το πρωί. Το ΔΣ της ΟΛΜΕ αποφάσισε να παραμείνει η αρχική πρόταση προς τον κλάδο να απεργήσουν οι καθηγητές μέσα στις εξετάσεις.
Ο Πρόεδρος της ΟΛΜΕ κάνει λόγο για αντισυνταγματική απόφαση, ενώ το απόγευμα συνεδρίασαν εκτάκτως τα διοικητικά συμβούλια των ΕΛΜΕ της Αττικής και αύριο οργανώνεται συλλαλητήριο διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας.
Επίσης, συνεδριάζει εκτάκτως αύριο και η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ με αφορμή το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης των εκπαιδευτικών. Σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι η τέταρτη φορά, μέσα σε ενάμιση χρόνο, που καταφεύγει στην πολιτική επιστράτευση, επιβεβαιώνοντας με τις πράξεις της ότι «τα θεμελιώδη δικαιώματα των εργαζομένων, βρίσκονται πλέον σε αναστολή».
Δυσφορία για τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ
Η απόφαση της ΔΑΚΕ να συνταχθεί με την απεργία των εκπαιδευτικών μέσα στις Πανελλαδικές προκάλεσε την έντονη αντίδραση του γραμματέα της Ν.Δ. Μ. Κεφαλογιάννη, ο οποίος μίλησε για αντιγραφή χρεοκοπημένων συνδικαλιστικών πρακτικών που αγνοούν τον αγώνα και την αγωνία εκατοντάδων χιλιάδων μαθητών και των οικογενειών τους.
Πρακτικές και παρωχημένες νοοτροπίες τύπου ΣΥΡΙΖΑ, που εκφράζουν ακόμα και στελέχη της ΔΑΚΕ, δεν έχουν θέση στη Νέα Δημοκρατία, διεμήνυσε με νόημα χθες ο κ. Κεφαλογιάννης, προαναγγέλλοντας τη διαγραφή του «γαλάζιου» προέδρου της ΟΛΜΕ από τη Ν.Δ.
ΠΑΣΟΚ: Εκτός τόπου και χρόνου η απόφαση της ΟΛΜΕ
Επίθεση κατά της ΟΛΜΕ εξαπέλυσε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, Εύη Χριστοφιλοπούλου, με αφρομή της απόφασή της για κήρυξη απεργίας στην περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων
«Με λυπεί πάρα πολύ αυτή η απόφαση. Είναι εκτός τόπου και χρόνου. Καλώ την ΟΛΜΕ να το ξανασκεφτεί και να την ανακαλέσει. Η απόφαση για τις απεργιακές κινητοποιήσεις θίγει τους μαθητές την πιο ουσιαστική και κρίσιμη στιγμή της κορύφωσης μιας προσπάθειας που οι ίδιοι κυρίως αλλά και οι οικογένειές τους έχουν κάνει», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κ. Χριστοφιλοπούλου.
«Νομίζω ότι κανένα αίτημα –όσο κι αν κάποια είναι δικαιολογημένα ή και βάσιμα- δεν μπορεί να προταχθεί της ανάγκης να γίνουν ομαλά οι πανελλαδικές εξετάσεις. Οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν. Θα γίνουν στην ώρα τους και θα γίνουν ομαλά. Πιστεύω ότι η τρικομματική κυβέρνηση θα διασφαλίσει την διεξαγωγή τους και θα το κάνει. Τα συνδικαλιστικά αιτήματα μπορούν να βρουν άλλο τρόπο ή άλλο χρόνο για να εκδηλωθούν», αναφέρει στην ανακοίνωση.
Σε δήλωσή της η τομεάρχης Παιδείας των ΑΝΕΛ, Στ. Ξουλίδου αναφέρει: «Είναι αδιανόητο και πρωτάκουστο στην Ελλάδα του 21ου αιώνα να επιστρατεύεται ένας ολόκληρος κλάδος εργαζομένων, προτού καν πάρει την τελική απόφαση για απεργία. Η τρικομματική κυβέρνηση συνεχίζει ακάθεκτη να ισοπεδώνει κάθε έννοια δημοκρατικού δικαιώματος και να καταλύει το Σύνταγμα».
ΚΚΕ: Δόγμα «νόμος και τάξη»
Την απόφαση επιστράτευσης καταδικάζει το ΚΚΕ, αναφέροντας ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει για μια ακόμη φορά το δόγμα «νόμος και τάξη»: «Η προσπάθεια της κυβέρνησης να επιβάλει με τις απειλές και τους εκβιασμούς την πολιτική, που υποβαθμίζει τα μορφωτικά δικαιώματα των νέων και τσακίζει τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, πρέπει να βρει αντιμέτωπους όλους τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"