Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 28 Μαΐου 2013

Κόβονται οι συντάξεις Ιουνίου σε 96.333 συνταξιούχους

Κόβονται οι συντάξεις Ιουνίου σε 96.333 συνταξιούχουςΔεν θα πάρουν σύνταξη μέσω τον τραπεζών τον Ιούνιο 96.333 συνταξιούχοι καθώς ύστερα από τις διασταυρώσεις οι οποίες έγιναν μέσω του πληροφοριακού συστήματος Ηλιοςτης Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Κοινωνικής Ασφάλισης (ΗΔΙΚΑ), εμφανίζονται χωρίς ΑΜΚΑ ή ΑΦΜ.

Για να επαναχορηγηθούν οι συντάξεις αυτές, οι συνταξιούχοι θα πρέπει να προσέλθουν στα Ταμεία τους και να....
προσκομίσουν έγγραφα με τα στοιχεία που λείπουν, ανά περίπτωση (π.χ βεβαίωση από την οποία να προκύπτει ο ΑΜΚΑ ή εκκαθαριστικό εφορίας για τον ΑΦΜ).
Σύμφωνα με τα τελικά δεδομένα τα οποία παρουσιάστηκαν χθες σε σύσκεψη των διοικητών των Ταμείων, του διευθύνοντος συμβούλου της ΗΔΙΚΑ Χρ. Χάλαρη και του γ.γ. Κοινωνικών Ασφαλίσεων Π. Κοκκόρη υπό τον υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση, ο βαθμός συμπλήρωσης ΑΜΚΑ και ΑΦΜ στα μητρώα συντάξεων των Ταμείων, μετά τις παρατάσεις που δόθηκαν, από τις 2 Φεβρουαρίου έως και τις αρχές Μαίου, έφτασε για μεν τον ΑΜΚΑ στο 99,14% για δε τον ΑΦΜ στο 98,67%.

Σε σύνολο 4.407.288 καταβαλλόμενων συντάξεων (κύριες, επικουρικές και μερίσματα) χωρίς ΑΦΜ είναι 58.433 συνταξιούχοι και χωρίς ΑΜΚΑ 37.900.  
Οι μεγαλύτερες ελλείψεις ΑΜΚΑ εντοπίζονται σε συνταξιούχους του Δημοσίου (παρά το γεγονός ότι για την έκδοση των συντάξεων οι υπηρεσίες μισθοδοσίας ήταν υποχρεωμένες να υποβάλλουν φακέλους με όλα τα στοιχεία των υπαλλήλων) ενώ οι περισσότεροι συνταξιούχοι χωρίς ΑΦΜ καταγράφηκαν στο ΙΚΑ και στο ΕΤΕΑΜ. 
Οι 54.193 αφορούν κύριες συντάξεις και οι 42.140 επικουρικές και η καταβολή τους είχε συνεχιστεί έως και τον προηγούμενο μήνα. “Αναγκαζόμαστε να προβούμε σε προσωρινή αναστολή αυτών των συντάξεων μέχρις ότου οι δικαιούχοι συμπληρώσουν, ως όφειλαν, τα στοιχεία που λείπουν”, δήλωσε ο υπουργός Εργασίας.
Ημερησία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"