Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Παρασκευή, 31 Μαΐου 2013

7.000 εκπαιδευτικοί κινδυνεύουν με απόλυση.

T
ην ώρα που η ελληνική κοινωνία δοκιμάζεται μέρα με τη μέρα και που η κάθε ελληνική οικογένεια δίνει μάχη για να επιβιώσει, ένας ακόμη και μάλιστα ιδιαίτερα ευαίσθητος τομέας, φαίνεται πως πλήττεται ανεπανόρθωτα.

Ο λόγος για την παιδεία, η οποία όπως όλα δείχνουν θα συνεχίσει και τα επόμενα χρόνια να υφίσταται διαδοχικές υποβαθμίσεις, καθώς τα σενάρια για απολύσεις εκπαιδευτικών γίνονται ολοένα και πιο ρεαλιστικά. 
Έτσι....
συναγερμός έχει σημάνει στους καθηγητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, με τα συνδικαλιστικά όργανα να κάνουν λόγο για πλήρη απαξίωση στο χώρο της παιδείας. 
Όπως μάλιστα αναφέρουν κύκλοι της ΟΛΜΕ, το σχέδιο που εξετάζει η κυβέρνηση για την αύξηση του ωραρίου των εκπαιδευτικών, ουσιαστικά ανοίγει το δρόμο για απολύσεις καθηγητών, οι οποίες μπορεί να φτάσουν ακόμα και τις 7.000. Ποιες κατηγορίες όμως είναι αυτές που ενδέχεται να πληρώσουν την τακτική της λιτότητας; 
Σύμφωνα με στελέχη της ΟΛΜΕ, οι κατηγορίες των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στο «στόχαστρο» του υπουργείου Παιδείας, είναι κυρίως αυτές που έχουν τις λιγότερες ώρες διδασκαλίας στα σχολεία.
Ποιοι θίγονται από τις περικοπές
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΛΜΕ, Νίκο Παπαχρήστο, ο οποίος μίλησε στη «Νίκη» σχετικά με το θέμα, οι κατηγορίες των εκπαιδευτικών που είναι πιθανό να βρεθούν στη δίνη της λιτότητας, είναι οι εξής:

  1. Οι ΠΕ11, γυμναστές
  2. Οι ΠΕ19, καθηγητές Γαλλικής Φιλολογίας
  3. Οι ΠΕ 20, καθηγητές Πληροφορικής
  4. Οι ΠΕ18, καθηγητές Τεχνικών Μαθημάτων
  5. ekpeideyo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"