Φίλοι που μας παρακολουθούν

Σάββατο 11 Μαΐου 2013

Πολύνεκρες εκρήξεις σε τουρκική πόλη, στα σύνορα με τη Συρία. Τουλάχιστον 40 νεκροί.

Η διπλή επίθεση με παγιδευμένα αυτοκίνητα σημειώθηκε σήμερα σε μικρή πόλη της νότιας Τουρκίας, στα σύνορα με την Συρία, προκαλώντας το θάνατο τουλάχιστον 40 ανθρώπων και τον τραυματισμό 110, μετέδωσε το δίκτυο NTV, επικαλούμενο τον υπουργό Εσωτερικών Μουαμέρ Γκιουλέρ.
Μιλωντας στο τηλεοπτικό δίκτυο, ο Γκιουλέρ δήλωσε πως....

29 τραυματίες βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση και ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανόν να αυξηθεί.
Δύο αυτοκίνητα με εκρηκτικά εξερράγησαν μπροστά στο δημαρχείο και το ταχυδρομείο του Ρεϊχανλί, μιας πόλης 60.000 κατοίκων της επαρχίας Χατάι, οκτώ χιλιόμετρα από τα συριακά σύνορα, σύμφωνα με το πρακτορείο.

"Ζούμε σε ευαίσθητους καιρούς, έχουμε μπει σε μια νέα εποχή στην διαδικασία επίλυσης του κουρδικού ζητήματος. Αυτοί που δεν μπορούν να αποδεχτούν τη νέα αυτή εποχή θα μπορούσαν να προχωρήσουν σε παρόμοιες πράξεις", δήλωσε Πρωθυπουργός Ταγίπ Ερντογάν.

Εν συνεχεία στην περιοχή σημειώθηκε και τρίτη έκρηξη σκορπώντας τον πανικό. Ωστόσο σύμφωνα με το Dow Jones Newswires οι αρχές ανακοίνωσαν ότι, επρόκειτο για έκρηξη σε δεξαμενή καυσίμων ενός οχήματος και δεν σχετιζόταν με την διπλή έκρηξη στο κέντρο της πόλης.


Καταδίκη από Παρίσι και ΗΠΑ
Στο μεταξύ, "με τον πλέον σθεναρό τρόπο" καταδίκασε στο Παρίσι αυτά τα αιματηρά συμβάντα ο επικεφαλής της γαλλικής διπλωματίας Λοράν Φαμπιούς. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, εξέφρασε επίσης κατόπιν αυτών την "αλληλεγγύη" της κυβέρνησης και του λαού της Γαλλίας απέναντι "στην κυβέρνηση και τον λαό της Τουρκίας".

Κοντά στο Ρεϊχανλί υπάρχει ένας μεγάλος προσφυγικός καταυλισμός, όπου καθημερινά συρρέουν σύροι πολίτες, επιδιώκοντας να σωθούν από την παρατεινόμενη αιματοχυσία στην χώρα τους. Αυτή έχει συμπληρώσει τα δύο έτη.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδίκασαν με την σειρά τους με σθεναρό τρόπο, σήμερα, τις πρώτες δύο εκρήξεις οχημάτων που φόνευσαν 40 ανθρώπους ενώ υποσχέθηκαν την βοήθεια της Ουάσινγκτον προς τις τουρκικές αρχές, ώστε οι δράστες να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη.

"Αυτήν την αμαρτωλή επίθεση οι ΗΠΑ την καταδικάζουν με σθεναρό τρόπο και εκφράζουν επίσης αλληλεγγύη με τον λαό και της κυβέρνηση της Τουρκίας, με σκοπό να βρεθούν οι δράστες και να λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη", δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς ο αμερικανός πρεσβευτής στην Αγκυρα, κ. Φράνσις Ριτσιαρντόνε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"