Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

#Kalamata_space: Διαστημική Πύλη της NASA στην Καλαμάτα!

Κέντρο Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής ΤεχνολογίαςΜνημόνιο συνεργασίας με την ελληνική Κυβέρνηση πρόκειται να υπογράψει η NASA τον Ιούλιο για την δημιουργία «Κέντρου Διαστημικής Έρευνας και Υψηλής Τεχνολογίας» στην Καλαμάτα!
Λίγο μετά την ανακοίνωση στο Twitter δημιουργήθηκε hashtag με τον τίτλο:  #Kalamata_space, όπου ξεκίνησε μεγάλος διάλογος επωνύμων και ανωνύμων για τον διαστημικό σταθμό
Εκατοντάδες είναι αυτοί που....
συμμετέχουν με έξυπνα ή μη σχόλια που αυξάνονται ώρα με την ώρα.
Την …απίστευτη είδηση προανήγγειλε ο Δρ. Περικλής Παπαδόπουλος, καθηγητής Αεροδιαστημικής και Διευθυντής του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών Λ-Sat Επιθεωρητής της NASA, ο οποίος παραβρέθηκε στο 1ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Πελοποννήσου που πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη.
Όπως τόνισε, η Καλαμάτα είναι λόγω της γεωγραφικής της θέσης ιδανική για τη δημιουργία Ευρωπαϊκής Διαστημικής Πύλης.
Μάλιστα, ο διακεκριμένος Μεσσήνιος στην καταγωγή επιστήμονας δεν στάθηκε μόνο εκεί αλλά επισήμανε ότι το συγκεκριμένο project, συσχετιζόμενο και με τους στόχους της περιφέρειας Πελοποννήσου και τη στόχευση για την «Πελοπόννησο 2020»  θα μπορούσε να αποδώσει με αυτόν τον χρονικό ορίζοντα 1 τρις δολάρια.
Ο Δρ Παπαδόπουλος έκανε εκτενή παρουσίαση του πρώτου ελληνικού δορυφόρου, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στον διαστημικό τουρισμό, καινοτομία με εξαιρετικά υψηλές προσδοκίες για το προσεχές μέλλον.
Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Π. Τατούλης δήλωσε ότι αυτές είναι οι καινοτομικές ιδέες που μπορούν να αλλάξουν το μέλλον της χώρας και να την βγάλουν από την κρίση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"