Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2013

Το Eurogroup έδωσε πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ

Eurogroup Working Group: Εδωσε πράσινο φως για την εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώΕγκρίθηκε σήμερα Μεγάλη Δευτέρα από το Eurogroup Working Group η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δισ. ευρώ
Επίσης, μέσα στις προσεχείς δύο εβδομάδες θα καταβληθούν και τα υπόλοιπα 6 δις ευρώ. Με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου εκπληρώθηκαν οι προϋποθέσεις που είχε θέσει η τρόικα προκειμένου να χορηγήσει τη δόση του Μαρτίου και έτσι ανοίγει πλέον ο δρόμος για την εκταμίευση.
Αν και το υπουργείο Οικονομικών δεν αντιμετώπισε ενδιάμεσα θέμα ταμειακών διαθεσίμων η εκταμίευση των 2,8 δισ. ευρώ θα....
δώσει ανάσες καθώς θα επιταχύνει την αποπληρωμή των ληξιπρόθεσμων οφειλών τους Δημοσίου προς ιδιώτες, ενώ θα επιτρέψει τη διατήρηση του μαξιλαριού ασφαλείας που έχει σχηματίσει η κυβέρνηση.
Σημειώνεται πως στις 13 Μαΐου θα συνεδριάσει το Eurogroup για να εγκρίνει την δόση του πρώτου τριμήνου ύψους 4,2 δισ. ευρώ, ενώ στα τέλη Μαΐου αναμένεται και η έγκριση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ για την εκταμίευση 1,8 δισ. ευρώ.
Η Ελλάδα στις 20 Μαΐου θα πρέπει να αποπληρώσει ομόλογα που διακρατά η ΕΚΤ ύψους 5,6 δισ. ευρώ, κάτι που αναμένεται να γίνει  χωρίς πρόβλημα καθώς η εκταμίευση των 4,2 δισ. ευρώ από τον EFSF θα καλύψει το μεγαλύτερο μέρος της εν λόγω έκδοσης.
πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"