Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 2 Απριλίου 2013

Έλληνας πιλότος ο καλύτερος εκπαιδευτής του ΝΑΤΟ

Δεν έχει εισαχθεί τίτλος
Ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία η πολυήμερη μεταστάθμευση σμήνους της 331 Μοίρας Παντός Καιρού (331 ΜΠΚ) της Πολεμικής Αεροπορίας στην Ισπανία προκειμένου να συμμετάσχει στην κορυφαία αεροπορική εκπαιδευτική δραστηριότητα του ΝΑΤΟ, το πρόγραμμα Tactical Leadership Programme (TLP), ενώ για τρίτη χρονιά ένας Έλληνας πιλότος ψηφίστηκε από όλους τους Έλληνες και ξένους συναδέλφους του ως «ο καλύτερος εκπαιδευτής» του προγράμματος, ενώ δύο από τους συμμετέχοντες εκπαιδευόμενους πιλότους μας αναδείχθηκαν....
ο πρώτος και ο δεύτερος καλύτεροι εκπαιδευόμενοι.
Πιο συγκεκριμένα.
Το διάστημα 4-27 Μαρτίου 2013, η 331 ΜΠΚ της 114 Πτέρυγος Μάχης συμμετείχε στη 2η Εκπαιδευτική Σειρά Αέρος για το 2013 του “Tactical Leadership Programme” (TLP), που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Albacete στην Ισπανία, μετασταθμεύοντας εκεί με τέσσερα αεροσκάφη Mirage 2000-5 Mk.2,από τα οποία τα τρία μονοθέσια και το ένα διθέσιο.
Στην Ελληνική αποστολή της συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι δυο πιλότοι και ένας υπαξιωματικός Πληροφοριών της 331 ΜΠΚ, καθώς και ένας ελεγκτής αεραμύνης από την 380 Μοίρα Αερομεταφερόμενου Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης και Ελέγχου (380 Μ-ΑΣΕΠΕ) των «ιπτάμενων ραντάρ» της ΠΑ, καθώς και άλλοι δυο πιλότοι ως «External Fighters», και αριθμός τεχνικών για την υποστήριξη των αεροσκαφών.
Τα στελέχη της 331 Μοίρας απέσπασαν ιδιαίτερα θετικά σχόλια και ευνοϊκές κριτικές για το επίπεδο της εκπαιδεύσεώς τους, τις δυνατότητες του αεροσκάφους τους και τα αποτελέσματα που έφεραν.
Ο Σμηναγός (Ι) Θεοχάρης Κατσαρός ψηφίσθηκε ανάμεσα στους υπολοίπους συμμετέχοντες ως ο καλύτερος εκπαιδευόμενος της σειράς («course warrior», «ο ιπτάμενος που θα ήθελα να έχω στο φτερό μου σε πολεμικές επιχειρήσεις»).
Αντίστοιχα, ο Υποσμηναγός (Ι) Ιωάννης Σιάνος ψηφίσθηκε δεύτερος, ισοβαθμώντας με άλλους εκπαιδευόμενους και τέλος ο Επισμηναγός (Ι) Μαρίνος Μπογατίνης, ο οποίος είναι τοποθετημένος μόνιμα στο TLP ως εκπαιδευτής, ψηφίστηκε για 3η φορά ως ο καλύτερος εκπαιδευτής.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη συγκεκριμένη εκπαιδευτική σειρά του προγράμματος επίσης, μαχητικά αεροσκάφη και εκπαιδευόμενοι ως εξής: 10 F-16C/D από τις ΗΠΑ, Ολλανδία και Βέλγιο, 6 Mirage 2000N/D/C από τη Γαλλία, 2 EF-2000 Eurofighter από την Ιταλία, 4 Tornado GR.4 και PA-200, ανά δύο από τη Βρετανία (RAF) και την Ιταλία, καθώς και 2 ΑΜΧ από την Ιταλία. Επίσης, για την υποστήριξη των αποστολών συμμετείχαν 4 MIG-29 από την Πολωνία, 2 εκπαιδευτικά/επιθετικά Alphajet από τη Γαλλία, ελικόπτερα, αεροσκάφη Ηλεκτρονικού Πολέμου και AWACS.
Σύμφωνα με το ΓΕΑ «σκοπός του προγράμματος TLP είναι η εκπαίδευση των Ιπταμένων του ΝΑΤΟ στη συγκρότηση και την ηγεσία μικτών σχηματισμών (COMAO), καθώς και η εξοικείωση και η συνεργασία όλου του προσωπικού που υποστηρίζει τέτοιου είδους αποστολές, σύμφωνα με τα Νατοϊκά πρότυπα και διαδικασίες». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"