Φίλοι που μας παρακολουθούν

Μιλήστε μας εδώ, λέγοντας ένα γεια....

Πατήστε για είσοδο στο Chat

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2013

Μετά από ψηφοφορία η προανακριτική καλεί τον Γ. Παπανδρέου αυτοπροσώπως την ερχόμενη Τρίτη

Μετά από ψηφοφορία η προανακριτική καλεί τον Γ. Παπανδρέου αυτοπροσώπως την ερχόμενη Τρίτη
Επίσημη πρόσκληση να καταθέσει αυτοπροσώπως στην Προανακριτική Επιτροπή την ερχόμενη Τρίτη στις 6:30, θα σταλεί στον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου.
Αυτό αποφάσισαν τα μέλη της Προανακριτικής μετά από ψηφοφορία επί της πρότασης που είχαν καταθέσει οι τρεις βουλευτές εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, ζητώντας την νόμιμη κλήτευση του κ. Παπανδρέου ώστε να....

καταθέσει ως μάρτυρας
Υπέρ της πρότασης ψήφισαν 8 μέλη ενώ ο Παναγιώτης Ρήγας από το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε.
Πρόταση να κληθεί βιαίως για να καταθέσει ο κ. Παπανδρέου, είχε υποβάλει ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Βασίλης Καπερνάρος, αλλά την απέσυρε.

Πάντως στην πάγια εντολή του για πάταξη της φοροδιαφυγής, παραπέμπει ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, στο υπόμνημα που κατέθεσε χθες στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής για τη Λίστα Λαγκάρντ. Δηλώνει ότι ουδέποτε ενημερώθηκε για το περιεχόμενο της λίστας, και ότι ο ιδιος υπήρξε θύμα, με την προσπάθεια εμπλοκής του ονόματος της μητέρας του.

Εν τω μεταξύ διαφωνία προέκυψε στην Προανακριτική μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Ζωής Κωνσταντοπούλου και Σταύρου Κοντονή, όταν η πρώτη ζήτησε να σταλούν τα πρακτικά της συνεδρίασης στο προεδρείο της Ολομέλειας της Βουλής για να μην δοθεί άδεια στον πρώην πρωθυπουργό για το εξωτερικό. Πρόταση με την οποία διαφώνησε ο κ. Κοντονής σημειώνοντας ότι αυτό που ενδιαφέρει την Επιτροπή είναι να έρθει να καταθέσει ο κ. Παπανδρέου και όχι να του απαγορευτεί η άδεια για το εξωτερικό.
Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού ανέφεραν ότι ο κ. Παπανδρέου θα περιμένει να του σταλεί πρώτα η κλήτευση και μετά θα αποφασίσει τι θα κάνει. 
Κατάθεση Γ. Καπελέρη

Ενώπιον της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ κατέθεσε το πρωί της Τετάρτης, ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Καπελέρης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καπελέρης υποστήριξε ότι δεν είχε καμία άλλη εμπλοκή στην υπόθεση, πέραν του ελέγχου των δέκα ελλήνων μεγαλοκαταθετών που βρίσκονται στη λίστα και τα στοιχεία των οποίων του είχε δώσει ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου για να ελέγξει το οικονομικό τους προφίλ.

Ο κ.Καπελέρης φέρεται να άφησε αιχμές κατά του κ. Παπακωνστναντινου λέγοντας ότι πότε δεν έλαβε σαφή εντολή ελέγχου και παράδοσης των στοιχείων που θα προέκυπταν από τον έλεγχο αυτόν.

Τέλος σε ερώτηση για το εάν υπέστη ζημιά το ελληνικό δημόσιο ο κ. Καπελέρης υποστήριξε σύμφωνα με πληροφορίες ότι αυτό μπορεί να διαπιστωθεί μόνο από το φορολογικό έλεγχο της λίστας.

Από το απόγευμα της Τετάρτης, καταθέτει έως αργά την νύχτα στην επιτροπή, η κ. Σοφία Μέλμπα στενή συνεργάτης του πρόεδρου του ΠΑΣΟΚ Ε. Βενιζέλου.

Στην επιτροπή, θα ξανακαταθέσει, ο δημοσιογράφος, Κώστας Βαξεβάνης, αφού, από τη λίστα που είχε δημοσιεύει, διαπιστώθηκε ότι έλ
ειπε το όνομα επιχειρηματία, που υπήρχε στο USB.

ΕΡΤ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"