Φίλοι που μας παρακολουθούν

Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

Θέμα ημερών η εκτόξευση πυραύλων από την Β.Κορέα, λένε οι Αμερικανοί.

Με το θερμόμετρο να χτυπάει κόκκινο στην κορεατική χερσόνησο, μετά τις νέες απειλές από την Πιόνγιανγκ ότι είναι έτοιμη να χτυπήσει τη Νότιο Κορέα αλλά και αμερικανικές βάσεις, οι ΗΠΑ έχουν πάψει να είναι απλοί παρατηρητές και παρακολουθούν -αν και με συγκρατημένη αγωνία- τις εξελίξεις. Όπως ανέφερε το CNN, επικαλούμενο Αμερικανούς αξιωματούχους, η Βόρειος Κορέα προγραμματίζει να εκτοξεύσει βαλλιστικούς πυραύλους τις....
επόμενες ημέρες ή εβδομάδες, προκαλώντας αναστάτωση στην Ουάσιγκτον.
Ωστόσο, σύμφωνα με δηλώσεις του Νοτιοκορεάτη υπουργού Άμυνας Κιμ Κουάν Γιν, η Βόρειος Κορέα μπορεί να μετέφερε την Πέμπτη πυραύλους μέσου βεληνεκούς τύπου Musudan στα ανατολικά της παράλια, αλλά δεν φαίνεται να στοχεύει στην αμερικανική ενδοχώρα.

Άλλωστε, οι συγκεκριμένοι πύραυλοι έχουν βεληνεκές περίπου 3.000 χιλιόμετρα, θέτοντας στο πεδίο δράσης τους ολόκληρη τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία αλλά και το νησί του Γκουάμ.

Κάποιοι, παρόλα αυτά, θεωρούν όσα ανακοινώνονται από την Βόρειο Κορέα, πως βρίσκονται στη σφαίρα του φανταστικού, καθώς ο Κιμ Γιονκ Ουν προσπαθεί να αποδείξει ότι είναι δυναμικός ηγέτης και δε διστάζει να τα βάλει με τις ΗΠΑ.

Logo ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ online

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"