Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Έστησαν σκηνικό κρίσης στη κυβέρνηση.

Σκηνικό κρίσης στήθηκε τις τελευταίες ώρες πριν από τη συνάντηση των τριών αρχηγών στο Μαξίμου με διαρροές περί διεξαγωγής εκλογών σε περίπτωση διαφωνίας και με τον Ευάγγελο Βενιζέλο να ανεβάζει το θερμόμετρο συγκαλώντας την τελευταία στιγμή πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.
Στο μεταξύ με σενάρια επί σεναρίων συνεχίστηκε από το πρωί η πολιτική φιλολογία με επίκεντρο την σθεναρή άρνηση της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσει νέα μέτρα, δηλαδή....

την επέκταση καταβολής του χαρατσιού και την ανάγκη του ΠΑΣΟΚ να διατηρήσει κάποιον διακριτό ρόλο φοβούμενο μην καταλήξει ουρά της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Σε αυτό το κλίμα και με την Τρόικα προ των πυλών ο Αντώνης Σαμαράς επισείει τον κίνδυνο της κυβερνητικής αστάθειας παίζοντας ακόμη και με σενάριο εκλογών ή στην καλύτερη περίπτωση αλλαγής πολιτικών συμμαχιών. Όμως η πραγματικότητα δείχνει πώς ούτε η Νέα Δημοκρατία, ούτε το ΠΑΣΟΚ ούτε και η ΔΗΜΑΡ θέλουν εκλογές ενώ το ίδιο ισχύει και πέρα από κάθε ρητορική και στο στρατόπεδο της Αντιπολίτευσης. Τα πράγματα είναι εξαιρετικά πολύπλοκα στην Ευρώπη, οι συσχετισμοί στο πολιτικό σκηνικό είναι σε στάσιμη κατάσταση και οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πώς κανείς δεν διαθέτει ρεύμα. Υπ’ αυτές τις συνθήκες οι τρείς αρχηγοί είναι κατά τα φαινόμενα υποχρεωμένοι να καταλήξουν σε κάποια συμφωνία χρυσώνοντας το χάπι ο ένας στον άλλον…

(H απογευματινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών)
 

Στο τραπέζι δεν έχει πέσει μόνο το χαράτσι. Υπάρχουν κι άλλα ανοικτά ζητήματα όπως οι απολυσεις των δημοσίων υπαλλήλων, η υστέρηση στα έσοδα, οι καθυστερήσεις στη φορολογική μεταρρύθμιση και στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό. 
Zougla.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"