Φίλοι που μας παρακολουθούν

Παρασκευή 5 Απριλίου 2013

Στουρνάρας: Έχουμε πολλή δουλειά ακόμη - Στον «αέρα» η δόση Απριλίου - Νέα μέτρα στο «τραπέζι»

stoyrnaras-exoyme-polli-doyleia-akomi-ston-aera-i-dosi-aprilioy-nea-metra-sto-trapeziΧωρίς κανένα αποτέλεσμα με όλα τα «καυτά» μέτωπα της οικονομίας να παραμένουν ανοικτά ολοκληρώθηκε η συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα με την τρόικα.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του υπουργείου Οικονομικών κανένα θέμα δεν έκλεισε σήμερα ενώ οι εκπρόσωποι των δανειστων δεν «έδειξαν καμία αντίδραση στην εισήγηση της ελληνικής πλευράς για το νέο τέλος ακινήτων».

«Δεν θα κλείσει τίποτε, εάν....

δεν κλείσουν όλα», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της πρώτης συνάντησης, διάρκειας περίπου 3,5 ωρών, με τους επικεφαλής της τρόικας, προσθέτοντας ότι «έχει δουλειά ακόμη».

Ερωτηθείς δε, εάν η συζήτηση αφορούσε και τις φημολογούμενες αντιρρήσεις της τρόικας για τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με τη Eurobank, απάντησε «μιλήσαμε για όλα».

Ο υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στους εκπροσώπους των δανειστών τις τελικές θέσεις της κυβέρνησης σχετικά την φορολογία ακινήτων, την κινητικότητα δημοσίων υπαλλήλων, τις ληξιπρόθεσμες οφειλές, και το deal ΕΤΕ - Eurobank για το οποίο οι τροϊκανοί έχουν εκφράσει ανοικτά τις ενστάσεις τους.

Ωστόσο τα πράγματα δεν είχαν έστω και σε έναν τομέα επιτυχή έκβαση με αποτέλεσμα να βρίσκεται για ακόμη μία φορά στον «αέρα» η εκταμίευση της επόμενης δόσης. Η κυβέρνηση επιδιώκει την εκταμίευση τόσο του «υπολοίπου» της δόσης του περασμένου Δεκεμβρίου (2,8 δισ. ευρώ), για το οποίο βασικό «διαρθρωτικό ορόσημο» είναι η κινητικότητα στο Δημόσιο, όσο και της δόσης του α΄ τριμήνου, ύψους 6 δισ. ευρώ (για το συγκεκριμένο θέμα πρέπει να υπάρξει συμφωνία και για την πρόοδο των αποκρατικοποιήσεων, την πορεία των φορολογικών εσόδων, τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις εφορίες και τα ταμεία, την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, κ.λπ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες η τρόικα φέρεται να ζήτησε από το οικονομικό επιτελείο και νέα μέτρα προκειμένου να καλυφθεί το δημοσιονομικό κενό το οποίο εκτιμάται σε 2,5 έως 3,2 δισ. ευρώ για το 2013 και το 2014.

Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν και τις επόμενες ημέρες όμως θεωρείται αβέβαιο το πότε θα τελειώσουν.

Εξάλλου νωρίτερα, εκπρόσωπος της Κομισιόν Ολιβιέ Μπαγί είχε δηλώσει ότι η αποστολή της τρόικας, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Αθήνα, δεν έχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα όσον αφορά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τις ελληνικές αρχές.

Επεισοδιακή ήταν η αποχώρηση της τρόικας από το υπουργείο Οικονομικών όπου πλήθος συγκεντρωμένων τους προπηλάκισε. 
Οι ειδήσεις σήμερα Newpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"