Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 3 Απριλίου 2013

Πρόταση – βόμβα για συντάξεις του ΟΑΕΕ

Πρόταση-βόμβα για περικοπή της τάξης των 40-50 ευρώ από τις συντάξεις του ΟΑΕΕ-ΤΕΒΕ βρίσκεται στο τραπέζι των συζητήσεων κυβέρνησης και τρόικας προκειμένου να καλυφθεί η μαύρη τρύπα των 600 εκατ. ευρώ που άνοιξε στο ταμείο των ελεύθερων επαγγελματιών η ακύρωση του μέτρου της επιβολής εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων. Η πρόταση....
σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, τελεί εν γνώσει του υπουργείου Εργασίας και μάλιστα συζητήθηκε πριν από μέρες με τη διοίκηση του ΟΑΕΕ ως ένα από τα ακραία, πλην όμως εναλλακτικά σενάρια, που ζητά πιεστικά η τρόικα, προκειμένου να κλείσει το "δημοσιονομικό κενό" που δημιουργείται από την ακύρωση της εισφοράς επί του τζίρου των επιχειρήσεων, η οποία μάλιστα εντάχθηκε ως έσοδο στον προϋπολογισμό του ΟΑΕΕ για το 2013 και για το 2014.


Ο λόγος που αποσύρθηκε η ειδική αυτή εισφορά είναι επειδή ουδέποτε από τότε που ψηφίστηκε μέχρι και σήμερα δεν εκδόθηκε η σχετική υπουργική Απόφαση που να ενεργοποιεί τον τρόπο και τη διαδικασία είσπραξής της.

Παρά ταύτα, υπολογίστηκε ότι θα απέφερε 150 εκατ. ευρώ το 2013 (από το β΄εξάμηνο και μετά) και άλλα 450 εκατ. ευρώ για όλο το 2014. Από τη στιγμή που τα λεφτά δεν υπάρχουν και κυρίως από την ώρα που αποφασίστηκε να μην μπει κι άλλος ένας φόρος στην αγορά, η τρόικα απαίτησε να βρεθούν τα «ισοδύναμα» χρήματα από άλλες πηγές, μεταξύ των οποίων και οι συντάξεις.

ΠΗΓΗ: Ελεύθερος Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"