Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τρίτη 23 Απριλίου 2013

Ελεύθεροι οι απαχθέντες Μητροπολίτες

Ελεύθεροι οι απαχθέντες ΜητροπολίτεςΕλεύθεροι αφέθηκαν ο Ελληνορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου κ. Παύλος και ο Συρορθόδοξος Μητροπολίτης Χαλεπίου Γιοχάνα Ιμπραχίμ που είχαν απαχθεί χθες στην επαρχία του Χαλεπίου, στη βόρεια Συρία. Την πληροφορία μετέφερε η θρησκευτική οργάνωση "L' Oeuvre d'Orient", αλλά και ένας συγγενής του μητροπολίτη Παύλου.
"Οι δύο Μητροπολίτες φέρεται ότι βρίσκονται ήδη στην ορθόδοξη εκκλησία του Προφήτη Ηλία του Χαλεπίου", αναφέρει....
σε ανακοίνωσή της η ένωση αυτή αρωγής των Εκκλησιών της Ανατολής.
Οι δύο μητροπολίτες αφέθηκαν ελεύθεροι επιβεβαίωσε και ένας συγγενής του μητροπολίτη Παύλου, μιλώντας στο πρακτορείο ειδήσεων Reuters από τη Δαμασκό. «Και οι δύο τους είναι στο δρόμο για το πατριαρχείο του Χαλεπιού» είπε ο επίσκοπος Τόνι Ιάζιτζι.
Η οργάνωση L' Oeuvre d'Orient, έργο της οποίας είναι να βοηθά τις Εκκλησίες της Ανατολής που αντιμετωπίζουν προβλήματα, χαιρέτισε την απελευθέρωση των δύο επισκόπων "όμως υπενθυμίζει στις διεθνείς αρχές ότι πρέπει να κάνουν τα πάντα για να απελευθερωθούν δύο ιερείς (ένας ελληνορθόδοξος και ένας Αρμένιος καθολικός) οι οποίοι κρατούνται όμηροι εδώ και σχεδόν τρεις μήνες", σημειώνει στην ανακοίνωσή της.
Τους δύο ιεράρχες φέρεται να είχαν απαγάγει Τσετσένοι ένοπλοι, ωστόσο δεν έχουν γίνει γνωστά τα κίνητρα και οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η απελευθέρωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"