Φίλοι που μας παρακολουθούν

Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

“Στον αέρα” ο προϋπολογισμός της ΕΕ μετά τις ενστάσεις οκτώ χωρών

Αμφίβολη
παραμένει η επικύρωση του προϋπολογισμού της ΕΕ για την περίοδο 2014-2020 μετά τις επιφυλάξεις τις οποίες εξέφρασαν οκτώ χώρες της Ένωσης που καταβάλλουν τη μερίδα του λέοντος. 
Το θέμα είναι τα ανεξόφλητα ποσά του 2012 ύψους 11,2 δισ. ευρώ, κάτι το οποίο αν δεν ρυθμιστεί δεν πρόκειται να γίνει καμία διαπραγμάτευση για το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο της ΕΕ, όπως προειδοποίησε ο....
πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.
"Δεν είμαστε οι μόνοι που σκεφτόμαστε ότι το ποσό των 11,2 δισεκατομμυρίων ευρώ είναι εξαιρετικά υψηλό", δήλωσε ο βρετανός υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ντέιβιντ Λίντινγκτον κατά τη διάρκεια συζήτησης με τους ομολόγους του της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.
"Συμφωνώ απολύτως. Δεν έχουμε καθόλου πειστεί ότι χρειαζόμαστε 11,2 δισεκατομμύρια", συμπλήρωσε ο Ολλανδός ομόλογός του.
"Το ποσό αυτό θα πρέπει να επαληθευτεί και να υποστηριχθεί με αποδείξεις", τόνισε ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών Γκίντο Βεστερβέλε, κάτι το οποίο υποστηρίζουν επίσης η Φινλανδία, η Αυστρία, η Σουηδία, η Δανία και η Γαλλία.
"Πρόκειται για υψηλά ποσά σε σχέση με τις υποχρεώσεις μας", είπε ο Γάλλος υπουργός Τιερί Ρεπεντέν. "Η Γαλλία σκοπεύει να τηρήσει τις υποχρεώσεις της αλλά θα πρέπει να εξευρεθεί ένα χρονοδιάγραμμα, που να είναι σύμφωνο με τις σημερινές ταμειακές μας ανάγκες", τόνισε.
Για να ρυθμιστούν οι λογαριασμοί αυτοί η Γαλλία θα πρέπει να προσθέσει 1,8 δισ. ευρώ στην εθνική της συνεισφορά το 2013, ενώ για την Γερμανία το ποσό αυτό ανέρχεται σε σχεδόν 2 δισ. ευρώ και για την Βρετανία σε 1,2 δισ. ευρώ.
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"