Φίλοι που μας παρακολουθούν

Τετάρτη 17 Απριλίου 2013

Οι τελικές ρυθμίσεις για τα δάνεια

Ρύθμιση ομπρέλα για τα νοικοκυριά που δεν είχαν δανειστεί αλόγιστα, αλλά το εισόδημά τους μειώθηκε 20% από την 1η Ιανουαρίου 2010, παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης.

Το... τελικό σχέδιο διευκόλυνσης των ενήμερων δανειοληπτών ενυπόθηκων δανείων που θα τεθεί υπό την έγκριση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, πριν οδεύσει στη Βουλή για ψήφιση, έχει αρκετές αλλαγές σε σχέση με το αρχικό σχέδιο του περασμένου Νοεμβρίου, με σημαντικότερη την πρόβλεψη ότι....
το καθαρό οικογενειακό εισόδημα του δανειολήπτη θα πρέπει να είναι έως 25.000 ευρώ
Μόνο για πάσχοντες από βαριά ασθένεια ή και μόνιμη αναπηρία και για τρίτεκνους και πολύτεκνους προβλέπεται ότι το ποσό αυξάνεται κατά 5.000 ευρώ, δηλαδή έως 30.000 ευρώ ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα.

Προϋπόθεση υπαγωγής είναι το σύνολο της ακίνητης περιουσίας του νοικοκυριού να μην ξεπερνά σε αντικειμενική αξία τις 250.000 ευρώ, οι καταθέσεις να μην υπερβαίνουν τις 10.000 ευρώ και το ανεξόφλητο υπόλοιπο των συνολικών δανειακών υποχρεώσεων του νοικοκυριού (κεφάλαιο) να μην ξεπερνά τις 150.000 ευρώ.

Η περίοδος χάριτος ορίζεται στους 48 μήνες και η μηνιαία καταβολή πέφτει στο 30% του μηνιαίου καθαρού εισοδήματος του νοικοκυριού με επιτόκιο αυτό με το οποίο έχει υπογραφεί η σύμβαση με την τράπεζα.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αφήστε το σχόλιο σας πάντα με κόσμιο τρόπο, χωρίς κακές κουβεντούλες, γιατί θα σας μαλώσω.....
Αν βρίζετε ή είστε νευρασθενικοί αφήστε το καλύτερα!!
Ότι γράψτε τσάμπα ο κόπος, δεν πρόκειται να δημοσιευτεί. Όλα θα περνούν από έλεγχο....
"ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ"